
Sestavine
- 2,85 dl sladke smetane
- 50 g sladkorja
- 0,5 dl belega vina
- sok in lupinica ½ bio limone
ko postrežemo
- mandljevi piškoti ali jagodičje
Preberite tudi

Zakaj je treba pravočasno odpovedati rezervacijo v gostilni
Gostje, ki rezervirajo, a ne pridejo, predstavljajo velik izziv v gostinstvu – to ni le nevšečnost, temveč tudi vprašanje spoštovanja gostinca in hrane.

Kuhanje v škrniclju: nežna tehnika, ki da veliko okusa
Kuhanje v škrniclju iz peki papirja je preprosta, a izjemno učinkovita (in zdrava) tehnika kuhanja.

Najbolj rahla omleta: koraki do popolne omlete
Prava omleta je rahla in puhasta, ne pa kompaktna kot palačinka. Z nekaj triki lahko postanete mojstri omlet.
Sestavine
- 2,85 dl sladke smetane
- 50 g sladkorja
- 0,5 dl belega vina
- sok in lupinica ½ bio limone
ko postrežemo
- mandljevi piškoti ali jagodičje
Postopek
Smetano s sladkorjem stepamo, da nastanejo mehki vršički. Vmešamo belo vino, limonov sok in večino limonove lupinice.
Naložimo v kozarce ali skledice in posujemo s preostalo lupinico. Ponudimo z mandljevimi keksi ali jagodičjem.
Nasvet
Če želimo lažjo sladico, polovico smetane nadomestimo z grškim jogurtom brez maščobe.
Nadgradnja v sadno zloženko
V skledi razporedimo piškote savoiarde. Zmešamo 2 žlici belega vina in 1 žličko sladkorja ter s tekočino pokapamo piškote, nato jih obložimo z mešanim svežim sadjem. Pripravimo limonovo smetano kot zgoraj in jo naložimo na sadje.