
Sestavine
- 3 neškropljene limone
- 150 g sladkorja
- 5 dl hladne vode
- limonova lupina za okras

Super sladice z jagodičjem
Pripravite sedem poletnih sladicez jagodami, malinami, borovnicami in drugim jagodičjem. Od pite do sladoleda – preprosto, sveže in okusno!

5 zlatih pravil za mojstre žara, ki jih upoštevajte preden se lotite peke
Za uspeh na žaru ne zadošča le dobra volja. Spoznajte 5 pravil, ki ločijo ljubitelje od pravih mojstrov. Dodali smo tudi recepte!

Slastni namazi, ki premagajo sendviče in narezke
Tudi sendvičev in narezkov se človek občasno naveliča. Takrat si popestrimo zajtrke, malice ali večerje z okusnimi zelenjavnimi namazi. Doma narejeni so še boljši!
Sestavine
- 3 neškropljene limone
- 150 g sladkorja
- 5 dl hladne vode
- limonova lupina za okras
Postopek
Limone grobo nasekljamo in jih damo s sladkorjem in polovico vode v posodo kuhinjskega robota ali v sekljalnik in drobno sesekljamo.
Limonovo mešanico vlijemo skozi cedilo v skledo. Maso potlačimo še z žlico, da dobimo čim več soka. Dolijemo preostalo vodo.
Limonado vlijemo v nizko posodo in jo damo v zamrzovalnik. Zamrznjeno razbijemo na manjše dele in jih damo spet v posodo robota ali sekljalnik. Zmeljemo v gladko ledeno maso in jo vrnemo za nekaj ur v zamrzovalnik; dlje ko limonado zamrzujemo, bolj ledeno teksturo dobimo.
Postrežemo v manjših kozarcih in okrasimo z limonovo lupino.
Nasvet
Granito lahko naredimo tudi v strojčku za sladoled.