
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!

Sestavine
- 4 srednje veliki lignji (ali 8 manjših)
- 8 majhnih mladih bučk (cukinov)
- 80 g naribanega parmezana
- ½ kozarca suhega belega vina
- 1 žlica nasekljanega peteršilja
- 1 žlica nasekljanega kopra
- 1 mlada čebulica
- 1 dl ribje ali zelenjavne jušne osnove
- oljčno olje
- sol

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 4 srednje veliki lignji (ali 8 manjših)
- 8 majhnih mladih bučk (cukinov)
- 80 g naribanega parmezana
- ½ kozarca suhega belega vina
- 1 žlica nasekljanega peteršilja
- 1 žlica nasekljanega kopra
- 1 mlada čebulica
- 1 dl ribje ali zelenjavne jušne osnove
- oljčno olje
- sol
Postopek
Lignje očistimo in temeljito operemo. Lovke grobo narežemo in prihranimo. Bučke operemo in jim odstranimo konice. Polovico bučk narežemo na majhne kocke, drugo polovico pa z lupilnikom za krompir narežemo na tanke rezine.
Mlado čebulico drobno narežemo in prepražimo na kančku oljčnega olja. Dodamo kockice bučk in narezane lovke ter pražimo nekaj minut. Odstranimo z ognja, pretresemo v skledo in dodamo parmezan, peteršilj in koper. Solimo in popramo ter dobro premešamo.
S pripravljenim nadevom napolnimo lignje; nadeva ne sme biti preveč, da ne bi lignji pri kuhanju počili. Odprtine spnemo z zobotrebcem. V ponvi segrejemo malo oljčnega olja in lignje z vseh strani popečemo. Zalijemo jih z vinom, počakamo, da alkohol izpari, zmanjšamo ogenj, pokrijemo in lignje dušimo 10 do 15 minut. Občasno dodamo malo ribje ali zelenjavne osnove. Ko so lignji skoraj dokončani, dodamo bučke, narezane na rezine, in še malo dušimo, da se zmehčajo. Postrežemo s popečeno polento.