
Fige s pršutom
Superhitra jed je odlična kot prigrizek ali predjed.
Fige s pršutom
Superhitra jed je odlična kot prigrizek ali predjed.

Sestavine
- zrele fige
- balzamični kis
- rezine pršuta
- ostružki parmezana
- sveža meta ali rukola

7 receptov španske kulinarike, ki vedno navdušijo
Španska kuhinja je znana po živahnih okusih, preprostih sestavinah in bogati tradiciji skupnega obedovanja.

Hitre malice, ki jih lahko odnesete v službo
September je čas za nove začetke - začnimo pri zdravih malicah za v službo.

Pripravite te jedi s koruzo, preden bo prepozno
Ob koncu poletja nas pridelana koruza še zadnjič vabi s sladkim okusom. Za vas smo izbrali nekaj okusnih in malo drugačnih receptov.
Sestavine
- zrele fige
- balzamični kis
- rezine pršuta
- ostružki parmezana
- sveža meta ali rukola
Postopek
Fige operemo, jih razpolovimo in s prerezano stranjo postavimo za eno minuto (brez olja) na vročo ploščo za žar ali ponev z debelim dnom, da se malo zapečejo. Pokapljamo jih z balzamičnim kisom, solimo in popramo po okusu in še tople zavijemo vsako polovico v majhno rezino pršuta.
Okrasimo jih z ostružki parmezana in svežo meto ali rukolo ter postrežemo kot prigrizek ali predjed.