Kaj boste skuhali danes?
Fige s pršutom
Superhitra jed je odlična kot prigrizek ali predjed.
Fige s pršutom
Superhitra jed je odlična kot prigrizek ali predjed.
Sestavine
- zrele fige
- balzamični kis
- rezine pršuta
- ostružki parmezana
- sveža meta ali rukola
Je v vašem receptu jabolko? Tako francosko pripravimo mi
Nepogrešljiva praznična klasika skriva neizmerno pestro zgodbo. Bi jo morali imenovati ruska, ali ji lahko dodamo jajce in zakaj jo imamo tako radi?
Slastne miške v božični preobleki
Ocvrte miške se običajno na mizah pojavijo proti koncu zime, a se jih da zlahka obleči v bolj praznična oblačila. Kot osnovo za miške uporabimo odličen božični jogurt, ki ga je moč kupiti le v tem obdobju, v maso pa spadajo še orehi in brusnice.
Najboljše priloge za božično večerjo
Domišljeno izbrane priloge naj nadgradijo in dopolnijo praznični obed. Izbrali smo manj klasične ideje, v katerih zasije sezonska zelenjava.
Sestavine
- zrele fige
- balzamični kis
- rezine pršuta
- ostružki parmezana
- sveža meta ali rukola
Postopek
Fige operemo, jih razpolovimo in s prerezano stranjo postavimo za eno minuto (brez olja) na vročo ploščo za žar ali ponev z debelim dnom, da se malo zapečejo. Pokapljamo jih z balzamičnim kisom, solimo in popramo po okusu in še tople zavijemo vsako polovico v majhno rezino pršuta.
Okrasimo jih z ostružki parmezana in svežo meto ali rukolo ter postrežemo kot prigrizek ali predjed.