
Kolaček v lončku
Kolaček bomo tokrat pripravili kar v mikrovalovni pečici
Kolaček v lončku
Kolaček bomo tokrat pripravili kar v mikrovalovni pečici

Sestavine
- 3 žlice rastlinskega napitka (npr. ovsenega ali sojinega)
- ščep naribane lupinice bio limone
- 1 žlička limonovega soka
- 1 žlica sončničnega olja
- 4 žlice moke
- 2 žlici sladkorja
- ščep pecilnega praška
- ščep sode bikarbone
- 4 sveže ali zamrznjene maline (ali drugi gozdni sadeži)
- kokosova smetana, ko postrežemo (po želji)
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Okusite Provanso: recept za avtentično jed Bouillabaisse
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 3 žlice rastlinskega napitka (npr. ovsenega ali sojinega)
- ščep naribane lupinice bio limone
- 1 žlička limonovega soka
- 1 žlica sončničnega olja
- 4 žlice moke
- 2 žlici sladkorja
- ščep pecilnega praška
- ščep sode bikarbone
- 4 sveže ali zamrznjene maline (ali drugi gozdni sadeži)
- kokosova smetana, ko postrežemo (po želji)
Postopek
V lonček, ki je primeren za uporabo v mikrovalovni pečici, damo rastlinski napitek, limonovo lupinico in sok ter pustimo stati 2 do 3 minute. Videti bo nekoliko zrnato, kot da se je sesirilo. Primešamo sončnično olje, moko, sladkor, pecilni prašek in sodo bikarbono. Temeljito zmešamo z vilicami, da dobimo gladko mešanico.
V lonček spustimo maline ali drugo sadje in postavimo v mikrovalovno pečico na visoko jakost za 1 minuto in 30 sekund ali toliko časa, da se napihne in skuha.
Po želji pokapamo z malo kokosove smetane in postrežemo.