
Kaj boste skuhali danes?
Janeževi upognjenci
Janež pri upognjencih je kot češnjica na torti.
Janeževi upognjenci
Janež pri upognjencih je kot češnjica na torti.

Sestavine
- 4 jajca
- 100 g masla
- 200 g kristalnega sladkorja
- 100 g gladke moke
- ščepec vaniljinega sladkorja
- janež za posip

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 4 jajca
- 100 g masla
- 200 g kristalnega sladkorja
- 100 g gladke moke
- ščepec vaniljinega sladkorja
- janež za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Rumenjake ločimo od beljakov in beljake stepemo v čvrst sneg. Sladkor zmešamo z zmehčanim maslom in rumenjaki. Dodamo vaniljev sladkor in vmešamo najprej moko, nato pa previdno še sneg.
Na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, z žlico naložimo kupčke testa. Potresemo jih z janežem in pečemo približno pet minut.
Piškote takoj poberemo s pekača in upognemo čez valjar ali kakšen drug valjast predmet, kjer naj se ohladijo, da obdržijo upognjeno obliko.
Nasvet
Da se janeževi upognjenci ne bi zmehčali, jih moramo hraniti na suhem v odkriti posodi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Svinjina z brstičnim ohrovtom in arašidi
Limetin semifreddo z brusnično omako
Pita s pečeno poletno zelenjavo in kozjim sirom
Ta pita je odlična ideja za takrat, ko želite porabiti domačo zelenjavo