 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Krompirjevi njoki
Krompirjevi njoki
 
    Sestavine
- 1 kg krompirja
- 150 g ostre moke
- 1 jajce
- sol
 
        
            
            Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
 
        
            
            Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
 
        
            
            Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 1 kg krompirja
- 150 g ostre moke
- 1 jajce
- sol
Postopek
Krompir skuhamo v lupini. Kuhanega odcedimo, in ko se nekoliko ohladi, olupimo in pretlačimo. Še toplemu krompirju dodamo jajce, ščepec soli in moko ter na hitro pregnetemo. Moke naj bo čim manj, le toliko, da dobimo gladko testo. Kos testa odrežemo in ga na pomokani deski oblikujemo v dolg svaljek. Narežemo ga na približno 2 centimetra dolge koščke, ki jih povaljamo po vilicah ali strgalu da naredimo vzorec. Nadaljujemo s preostalim testom. Njoke kuhljamo v vreli slani vodi, dokler ne priplavajo na površje (količina, ki jo damo v vodo, naj ne bo prevelika), nato jih odcedimo in po želji prelijemo z omako.
Preizkusite recept za njoke s kremno paradižnikovo omako in špinačo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Na žaru pečena paprika z metinim jogurtom
Klasične okuse pečene paprike bomo tokrat popestrili z osvežujočim jogurtom
Krompirjeve culice z rdečim zeljem
Za pravo jesensko poslastico bomo rdeče zelje pospremili s culicami s krompirjevim nadevom.
Kokosovi kolački
Kokosovi kolački so preprosta in hitra slaščica, primerna za k popoldanski kavi
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        