
Krompirjevi njoki
Krompirjevi njoki

Sestavine
- 1 kg krompirja
- 150 g ostre moke
- 1 jajce
- sol

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 kg krompirja
- 150 g ostre moke
- 1 jajce
- sol
Postopek
Krompir skuhamo v lupini. Kuhanega odcedimo, in ko se nekoliko ohladi, olupimo in pretlačimo. Še toplemu krompirju dodamo jajce, ščepec soli in moko ter na hitro pregnetemo. Moke naj bo čim manj, le toliko, da dobimo gladko testo. Kos testa odrežemo in ga na pomokani deski oblikujemo v dolg svaljek. Narežemo ga na približno 2 centimetra dolge koščke, ki jih povaljamo po vilicah ali strgalu da naredimo vzorec. Nadaljujemo s preostalim testom. Njoke kuhljamo v vreli slani vodi, dokler ne priplavajo na površje (količina, ki jo damo v vodo, naj ne bo prevelika), nato jih odcedimo in po želji prelijemo z omako.
Preizkusite recept za njoke s kremno paradižnikovo omako in špinačo.