
Kavni tartufi
Kavni tartufi

Sestavine
- 450 g 70 % čokolade v koščkih
- 2,5 dl sladke smetane
- 5 g nescafeja
- 25 g drobno mlete kave (100 % arabike)
- 30 g kavnega likerja
- 500 g 70 % čokolade za obliv
- mešanica sladkorja v prahu in drobno mlete kave
Preberite tudi

Huda v Brežicah: butično doživetje pice, glasbe in vina
Preverili smo, zakaj je brežiška picerija Huda tako zelo huda, kar smo sicer nekoč že ugotovili.

Najpogostejše napake pri pripravi polnjenih paprik
Polnjene paprike so poletna klasika, ki izvira iz srednje Evrope in Balkana, a je danes znana po vsem svetu.

Kako jesti surove ribe: okusno, a varno
Surove ribe niso več rezervirane le za japonski suši. V različnih kulturah po svetu imajo svojo edinstveno obliko priprave – od lahkotnega italijanskega cruda do bogatih havajskih skled poke.
Sestavine
- 450 g 70 % čokolade v koščkih
- 2,5 dl sladke smetane
- 5 g nescafeja
- 25 g drobno mlete kave (100 % arabike)
- 30 g kavnega likerja
- 500 g 70 % čokolade za obliv
- mešanica sladkorja v prahu in drobno mlete kave
Postopek
Smetano zavremo, z njo prelijemo čokolado, dodamo v kavnem likerju raztopljeni kavi in mešamo, da dobimo gladko zmes. Počakamo, da se ohladi do približno 30 °C, vzamemo brizgalno vrečko ali čajno žličko in oblikujemo majhne kupčke, težke približno en dekagram. Pustimo jih stati približno 3 ure, nato z dlanmi oblikujemo kroglice, ki naj bi spominjale na tartufe. Pomočimo jih v stopljeno čokolado in takoj povaljamo v mešanici sladkorja v prahu in kave.