
Kavna granita
Kavna granita

Kavna granita je odlična alternativa vročim kavnim napitkom v dneh, ko nas sonce najmočneje greje. Ljubiteljem čokolade pa v teh dneh priporočamo čokoladno ledeno kavo.
Sestavine
- V 5 dl sveže kuhane močne črne kave
- 80 g rjavega sladkorja
- 1 dl kavnega likerja
- 1 žlica mascarponeja
- naribana temna čokolada

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.

Joe Zavala vas nauči veščin pravega BBQ
V Slovenijo avgusta prihaja znameniti pitmaster iz Teksasa, hišni chef ekip Dallas Mavericks in Dallas Cowboys Joe Zavala. Svoje BBQ mojstrstvo bo pokazal na festivalu Wild West Fest On Fire 2025.
Sestavine
- V 5 dl sveže kuhane močne črne kave
- 80 g rjavega sladkorja
- 1 dl kavnega likerja
- 1 žlica mascarponeja
- naribana temna čokolada
Postopek
V 5 dl sveže kuhane močne črne kave vmešamo 80 g rjavega sladkorja, da se stopi. Dodamo 1 dl kavnega likerja in pustimo, da se ohladi.
Ohlajeno mešanico prelijemo v posodo za zamrzovanje in postavimo v zamrzovalnik. Ko na robovih začnejo nastajati kristalčki, jo zmešamo z vilicami. Vrnemo v zamrzovalnik za 20 minut in spet zmešamo. Ponovimo še enkrat, da nastane granita s kepicami ledu. Ponudimo jo v desertnih skledicah. Po želji vsako porcijo obložimo z žlico maskarponeja in čez naribamo temno čokolado.
Nasvet
Kavno granito si na Siciliji, od koder izvira, privoščijo že za zajtrk, skupaj z rogljičkom.