
Kavna granita
Kavna granita

Kavna granita je odlična alternativa vročim kavnim napitkom v dneh, ko nas sonce najmočneje greje. Ljubiteljem čokolade pa v teh dneh priporočamo čokoladno ledeno kavo.
Sestavine
- V 5 dl sveže kuhane močne črne kave
- 80 g rjavega sladkorja
- 1 dl kavnega likerja
- 1 žlica mascarponeja
- naribana temna čokolada

Vikend kosilo, ki bo navdušilo tudi najbolj zahtevne
Jutranja megla naznanja prihod jeseni, prijetnejše temperature pa nas vabijo k prižigu pečice, v kateri bomo spekli slastno pečenko za vso družino.

Naj trgatev ne mine brez te klasične sladice
Klopotci bodo vsak čas potihnili, saj se v teh dneh vrstijo trgatve. Kot vsak pomemben praznik pa mora trgatev spremljati pestra izbira dobrot, med katerimi naj bo tudi potica.

Sladko svetovno prvenstvo: se boste prijavili?
V Trevisu, rojstnem kraju tiramisuja, bo kmalu potekalo svetovno prvenstvo v tiramisuju, na katerem se bodo za naslov prvaka potegovali slaščičarji z vsega sveta.
Sestavine
- V 5 dl sveže kuhane močne črne kave
- 80 g rjavega sladkorja
- 1 dl kavnega likerja
- 1 žlica mascarponeja
- naribana temna čokolada
Postopek
V 5 dl sveže kuhane močne črne kave vmešamo 80 g rjavega sladkorja, da se stopi. Dodamo 1 dl kavnega likerja in pustimo, da se ohladi.
Ohlajeno mešanico prelijemo v posodo za zamrzovanje in postavimo v zamrzovalnik. Ko na robovih začnejo nastajati kristalčki, jo zmešamo z vilicami. Vrnemo v zamrzovalnik za 20 minut in spet zmešamo. Ponovimo še enkrat, da nastane granita s kepicami ledu. Ponudimo jo v desertnih skledicah. Po želji vsako porcijo obložimo z žlico maskarponeja in čez naribamo temno čokolado.
Nasvet
Kavno granito si na Siciliji, od koder izvira, privoščijo že za zajtrk, skupaj z rogljičkom.