
Sestavine
- 250 g sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- 50 g masla
Preberite tudi

Umetnost BBQ – gotovo je, ko je gotovo!
Low&slow BBQ način priprave hrane zahteva svoj čas, ki nas bogato nagradi z okusno pojedino. Bližnjic pa ni.

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!
Sestavine
- 250 g sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- 50 g masla
Postopek
Sladkor stresemo v ponev z debelim dnom, primešamo 4 žlice vode in postavimo nad srednje močan ogenj, da se sladkor raztopi. Moč ognja povečamo, sladkor pa naj 4 do 5 minut brbota, da dobimo karamelo.
Vzamemo z ognja in previdno vmešamo maslo in smetano. Ko se omaka ohladi, jo prelijemo v slaščičarsko brizgalko.