
Karamelna omaka
Ta karamelna omaka se prileže skoraj vsaki slaščici.
Karamelna omaka
Ta karamelna omaka se prileže skoraj vsaki slaščici.

Sestavine
- 250 g sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- 50 g masla
Preberite tudi

Prvi žar: klasične jedi s svežimi idejami za začetek sezone piknikov
Začnite sezono žara s klasiko na nov način: čevapčiči, ražnjiči in zelenjava z drobnimi preobrati za popoln piknik!

Kaj nas nauči: Golaž - 3. del
Razmišljanje o pravilih dobrega golaža in o tem, zakaj zares dober golaž jemo šele tretji dan.

S temi jedmi z žara boste za prvi maj navdušili
Prvi maj povezujemo z žarom, žar pa z mesom. In to s tistimi pravimi, velikimi kosi, ki jih najraje vzamemo kar v roke.
Sestavine
- 250 g sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- 50 g masla
Postopek
Sladkor stresemo v ponev z debelim dnom, primešamo 4 žlice vode in postavimo nad srednje močan ogenj, da se sladkor raztopi. Moč ognja povečamo, sladkor pa naj 4 do 5 minut brbota, da dobimo karamelo.
Vzamemo z ognja in previdno vmešamo maslo in smetano. Ko se omaka ohladi, jo prelijemo v slaščičarsko brizgalko.