© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Genovski pesto

Enostaven pesto, ki se prileže in izpopolni skoraj vsako jed.

Genovski pesto

Enostaven pesto, ki se prileže in izpopolni skoraj vsako jed.

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 2,5 dl
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
genovski pesto

Sestavine

  • 50 g pinjol
  • 80 g bazilike
  • 50 g sveže naribanega parmezana
  • 1,5 dl oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • sol

Sestavine

  • 50 g pinjol
  • 80 g bazilike
  • 50 g sveže naribanega parmezana
  • 1,5 dl oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • sol

Postopek

1

Na šibkem ognju segrejemo ponvico in v njej popražimo pinjole, da se zlato obarvajo, medtem ponvico občasno pretresemo. Pinjole stresemo v multipraktik ter dodamo baziliko, parmezan, oljčno olje in česen. Zmeljemo v pesto in solimo.

Priljubljeni recepti

Sledovi zvitki z gorčico in panceto

Ribji zvitki

50 min
Enostavno

Kremna juha iz zelene z ovčjim sirom in kruhki z bučnim oljem

Ta kremna juha je zdravilna in zelo okusna.

Enostavno

Limonovo-borovničeva riževa pita

Mlečni riž je lahko tudi sestavni del krhke pite

1 h 30 min
Enostavno

Marinirani fileji zlatovčice s piro in zelenjavo

Ribo zlatovčico lahko postrežemo tudi s piro.

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.