© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Genovski pesto

Enostaven pesto, ki se prileže in izpopolni skoraj vsako jed.

Genovski pesto

Enostaven pesto, ki se prileže in izpopolni skoraj vsako jed.

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 2,5 dl
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
genovski pesto

Sestavine

  • 50 g pinjol
  • 80 g bazilike
  • 50 g sveže naribanega parmezana
  • 1,5 dl oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • sol

Sestavine

  • 50 g pinjol
  • 80 g bazilike
  • 50 g sveže naribanega parmezana
  • 1,5 dl oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • sol

Postopek

1

Na šibkem ognju segrejemo ponvico in v njej popražimo pinjole, da se zlato obarvajo, medtem ponvico občasno pretresemo. Pinjole stresemo v multipraktik ter dodamo baziliko, parmezan, oljčno olje in česen. Zmeljemo v pesto in solimo.

Priljubljeni recepti

Kožarice z lečo

Ste vedeli, da kožaricam ponekod pravijo tudi kožence ali krodigini?

Enostavno

Čokoladno-rožna pita

1 h
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.