
Kaneloni z mesnim nadevom
Preprosteje jih je pripraviti, kot si mislite.
Kaneloni z mesnim nadevom
Preprosteje jih je pripraviti, kot si mislite.

Sestavine
- 500 g mletega govejega mesa
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 drobno sesekljana čebula
- 2 strta stroka česna
- 700 g pasiranega paradižnika (passate) z baziliko
- ščep sladkorja
- 200 g suhih kanelonov
- sol
- poper
bešamel
- 25 g masla
- 25 g moke
- 3 dl mleka
- 70 g mehkega sira s česnom in zelišči
- 70 g naribanega parmezana
Preberite tudi

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!

Veganske sladice, ki osvajajo brez kompromisov – ne boste verjeli, da so 100 % rastlinske!
Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z mlekom, jajci, smetano in medom. Z nekaj raziskovanja, novega znanja in kakšnim pametnim nadomestkom vam bo gotovo uspelo – ne bojte se eksperimentiranja!
Sestavine
- 500 g mletega govejega mesa
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 drobno sesekljana čebula
- 2 strta stroka česna
- 700 g pasiranega paradižnika (passate) z baziliko
- ščep sladkorja
- 200 g suhih kanelonov
- sol
- poper
bešamel
- 25 g masla
- 25 g moke
- 3 dl mleka
- 70 g mehkega sira s česnom in zelišči
- 70 g naribanega parmezana
Postopek
Mleto meso brez maščobe na srednje močnem ognju prepražimo v ponvi z neoprijemljivim dnom. Pražimo ga približno 10 minut, da lepo porjavi, pri tem pa z leseno lopatko mešamo in razbijamo sprejete kepice mesa. Preložimo ga v skledo in prihranimo. V ponev damo olje in 5 minut pražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo česen in pražimo še minuto, nato v ponev vrnemo meso. Dodamo polovico pretlačenega paradižnika in ščepec sladkorja, solimo in popramo in omako kuhljamo 20 minut.
Medtem pripravimo bešamel. V ponvici segrejemo maslo. Ko se speni, dodamo moko in mešamo 1 minuto. Počasi vlivamo mleko in stalno mešamo, da dobimo gladko omako brez kepic, nato jo kuhljamo še 2 minuti. Odstavimo jo in vanjo vmešamo mehki sir; mešamo toliko časa, da se sir stopi. Pokrijemo s prozorno folijo, da se ne naredi skorjica.
Pečico segrejemo na 200 °C. V večji pekač vlijemo preostalo polovico pretlačenega paradižnika. Kanelone napolnimo z mesno omako; to lahko naredimo z žličko ali damo omako v plastično vrečko, ji odrežemo vogal in iz vrečke iztiskamo omako v kanelone. Nadevane kanelone zložimo v pekač, jih prelijemo z bešamelno omako in potresemo s parmezanom. Pečemo jih 40 do 45 minut, da se testenine zmehčajo in se površina lepo zapeče. Postrežemo s skledo zelene solate.