
Jurčkova juha s panceto in piro
Jurčkova juhica, ki vas pogreje na deževne dni.
Jurčkova juha s panceto in piro
Jurčkova juhica, ki vas pogreje na deževne dni.

Sestavine
- 50 g na kocke narezane pancete (ali slanine)
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 lovorov list
- 1 drobno nasekljana čebula
- 1 strt strok česna
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 150 g pire
- 1 manjša pest suhih jurčkov
- 2 paradižnika
- 6–8 manjših šampinjonov
- sol
- sveže mleti poper
- peteršilj in parmezan za posip
Preberite tudi

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.
Sestavine
- 50 g na kocke narezane pancete (ali slanine)
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 lovorov list
- 1 drobno nasekljana čebula
- 1 strt strok česna
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 150 g pire
- 1 manjša pest suhih jurčkov
- 2 paradižnika
- 6–8 manjših šampinjonov
- sol
- sveže mleti poper
- peteršilj in parmezan za posip
Postopek
Paradižnika za nekaj sekund potopimo v vrelo vodo, ju olupimo, odstranimo semena in narežemo na kocke. V ponvi segrejemo olje in na njem 2 do 3 minute pražimo panceto, dodamo lovorov list in čebulo, ki jo pražimo na nizkem ognju, da oveni in postekleni. Dodamo česen in pražimo še nekaj sekund. Prilijemo jušno osnovo in zavremo. Piro splaknemo pod vodo in jo dobro odcedimo. Dodamo jo jušni osnovi skupaj z zdrobljenimi jurčki in paradižnikom. Kuhljamo 25 do 30 minut.
Dodamo na četrtine narezane šampinjone in kuhljamo še 10 minut oziroma tako dolgo, da se pira zmehča. Juho začinimo s soljo in sveže mletim poprom, razdelimo na krožnike ter posujemo s peteršiljem in parmezanom.