Kaj boste skuhali danes?
Juha z bučkami in paradižnikom
Juha z bučkami in paradižnikom
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 500 g bučk
- 500 g paradižnika
- 1 žlica moke
- ½ žličke kurkume
- 1 l piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- sol
- poper
- hrustljav kruh, ko postrežemo
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Božična večerja v najboljši družbi: slastne jedi za 1 osebo
Tudi kadar praznike preživljamo sami, je prav fino, če so lepi in okusni. Preglejte naše ideje za božični meni za eno osebo.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 500 g bučk
- 500 g paradižnika
- 1 žlica moke
- ½ žličke kurkume
- 1 l piščančje ali zelenjavne jušne osnove
- sol
- poper
- hrustljav kruh, ko postrežemo
Postopek
Čebulo olupimo in sesekljamo, bučke narežemo na kolobarje. Paradižnik za nekaj sekund potopimo v vrelo vodo, ga olupimo in narežemo na kocke.
V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in jo rahlo posteklenimo. Dodamo bučke in jih 5 minut na zmerni temperaturi pražimo s čebulo. Občasno premešamo.
Dodamo paradižnik in moko. Nekaj minut dušimo in mešamo, da moka ne ostane v grudicah. Dodamo kurkumo in jušno osnovo, zavremo, solimo in popramo, pokrijemo in kuhljamo pol ure.
Juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom in postrežemo s hrustljavim kruhom.
Nasvet
To juho lahko skuhamo v večji količini in jo zamrznemo. V zamrzovalniku jo lahko hranimo do dveh mesecev.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Testeninski rižek s paradižnikom in mocarelo
Paradižnik in mocarela sta vedno zmagovalna kombinacija
Brezglutensko testo za pico
Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!