© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Japonski dresnik s panceto

Japonski dresnik s panceto

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 2 žlici narezane pancete
  • 1 žlička masla
  • 2 pesti mladih poganjkov japonskega dresnika
  • 1 žlica narezanega drobnjaka
  • sol
  • poper
Gordon Ramsay_svinjska potrebusina in zametna omaka

3 načini za zgostitev omak in juh

Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Sestavine

  • 2 žlici narezane pancete
  • 1 žlička masla
  • 2 pesti mladih poganjkov japonskega dresnika
  • 1 žlica narezanega drobnjaka
  • sol
  • poper

Postopek

1

V ponvi pražimo panceto tako dolgo, da postane hrustljava, dodamo maslo in poganjke ter jih pražimo približno 2 minuti. Poganjki morajo ostati čvrsti, drugače postanejo zdrizasti in neokusni. Posujemo jih s soljo, poprom in nasekljanim drobnjakom ter postrežemo s kosom domačega kruha.

Nasvet

Okus po gozdu in reki lahko ublažimo tako, da na koncu v jed vmešamo še jajce.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.