
Japonski dresnik s panceto
Japonski dresnik s panceto

Sestavine
- 2 žlici narezane pancete
- 1 žlička masla
- 2 pesti mladih poganjkov japonskega dresnika
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- sol
- poper

3 načini za zgostitev omak in juh
Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Pecivo, na katerega smo (skoraj) pozabili
Kam je izginilo jogurtovo pecivo? Pred leti smo ga pripravljali vsi, od babic od otrok pri pouku gospodinjstva, potem pa nihče več. Čas je za veliki povratek.

Kako jesti kot ljudje, ki živijo najdlje: skrivnosti "modrih con"
Na svetu obstajajo tako imenovane modre cone, območja, kjer ljudje pogosto dočakajo 100 in več let, prav tako pa redkeje zbolevajo za kroničnimi boleznimi. Njihov "recept" za dolgo življenje je kombinacija življenjskega sloga, družbene povezanosti – in seveda prehrane.
Sestavine
- 2 žlici narezane pancete
- 1 žlička masla
- 2 pesti mladih poganjkov japonskega dresnika
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- sol
- poper
Postopek
V ponvi pražimo panceto tako dolgo, da postane hrustljava, dodamo maslo in poganjke ter jih pražimo približno 2 minuti. Poganjki morajo ostati čvrsti, drugače postanejo zdrizasti in neokusni. Posujemo jih s soljo, poprom in nasekljanim drobnjakom ter postrežemo s kosom domačega kruha.
Nasvet
Okus po gozdu in reki lahko ublažimo tako, da na koncu v jed vmešamo še jajce.