© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagodna sladica v kozarcu

Svežina, preprostost, domiselnost, prefinjenost … vse to v enem kozarcu!

Jagodna sladica v kozarcu

Svežina, preprostost, domiselnost, prefinjenost … vse to v enem kozarcu!

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jagodna sladica v kozarcu

Sestavine

  • 80 g začinjenih piškotov (ingverjevi, cimetovi, medenjaki, speculaas)
  • 200 g kremnega sira ali sirnega namaza
  • 200 g grškega jogurta
  • 4 žlice sladkorja v prahu
  • nekaj kapljic vaniljeve arome
  • 2 žlici jagodnega džema
  • 100 g očiščenih jagod
žar, zrezek

Balkanski roštilj, ki zadiši do sosedov

Poletje je čas piknikov in "roštilja". Da pa se za pravo avtentično izkušnjo ne boste rabili zapeljati do bližnjih sosedov, imamo za vas nekaj trikov, s katerimi boste čevapčiče "žarili", kot pravi mojstri.

paradizniki, recept

Tri ideje za najslastnejše jedi iz paradižnikov

Paradižnik nas v poletnih mesecih razveseljuje s svojim polnim okusom in vabi, da ga vključimo v čim več jedi. Italijani bi nam gotovo priporočili svojo imenitno solato panzanello, sicer pa jih lahko tudi spečemo z ribo ali jih na pikniku postrežemo kar na slastnih, doma narejenih nabodalcih.

Sestavine

  • 80 g začinjenih piškotov (ingverjevi, cimetovi, medenjaki, speculaas)
  • 200 g kremnega sira ali sirnega namaza
  • 200 g grškega jogurta
  • 4 žlice sladkorja v prahu
  • nekaj kapljic vaniljeve arome
  • 2 žlici jagodnega džema
  • 100 g očiščenih jagod

Postopek

1

Piškote damo v plastično vrečko in jih z valjarjem zdrobimo. Razporedimo jih v štiri kozarce.

2

Kremni sir zmešamo z jogurtom, sladkorjem in vaniljevo aromo v gladko maso. Razdelimo jo na piškote v kozarcih. Kozarce damo v hladilnik, kjer lahko počakajo do postrežbe.

3

Jagode narežemo na rezine. Džem dobro zmešamo in vanj nežno vmešamo jagode. Razdelimo jih na zmes iz sira in jogurta in postrežemo.

Nasvet

Tako sladico v kozarcu lahko pripravimo z različnim sadjem, zlasti jagodičjem. Zanimiva je tudi različica z bananami. Banane narežemo, jih pokapljamo z limonovim sokom in prelijemo s karamelno omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.