© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Jagodna sladica v kozarcu

Svežina, preprostost, domiselnost, prefinjenost … vse to v enem kozarcu!

Jagodna sladica v kozarcu

Svežina, preprostost, domiselnost, prefinjenost … vse to v enem kozarcu!

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jagodna sladica v kozarcu

Sestavine

  • 80 g začinjenih piškotov (ingverjevi, cimetovi, medenjaki, speculaas)
  • 200 g kremnega sira ali sirnega namaza
  • 200 g grškega jogurta
  • 4 žlice sladkorja v prahu
  • nekaj kapljic vaniljeve arome
  • 2 žlici jagodnega džema
  • 100 g očiščenih jagod
sladkih5 bozicne-miske - full - 2.jpg

Slastne miške v božični preobleki

Ocvrte miške se običajno na mizah pojavijo proti koncu zime, a se jih da zlahka obleči v bolj praznična oblačila. Kot osnovo za miške uporabimo odličen božični jogurt, ki ga je moč kupiti le v tem obdobju, v maso pa spadajo še orehi in brusnice.

Sestavine

  • 80 g začinjenih piškotov (ingverjevi, cimetovi, medenjaki, speculaas)
  • 200 g kremnega sira ali sirnega namaza
  • 200 g grškega jogurta
  • 4 žlice sladkorja v prahu
  • nekaj kapljic vaniljeve arome
  • 2 žlici jagodnega džema
  • 100 g očiščenih jagod

Postopek

1

Piškote damo v plastično vrečko in jih z valjarjem zdrobimo. Razporedimo jih v štiri kozarce.

2

Kremni sir zmešamo z jogurtom, sladkorjem in vaniljevo aromo v gladko maso. Razdelimo jo na piškote v kozarcih. Kozarce damo v hladilnik, kjer lahko počakajo do postrežbe.

3

Jagode narežemo na rezine. Džem dobro zmešamo in vanj nežno vmešamo jagode. Razdelimo jih na zmes iz sira in jogurta in postrežemo.

Nasvet

Tako sladico v kozarcu lahko pripravimo z različnim sadjem, zlasti jagodičjem. Zanimiva je tudi različica z bananami. Banane narežemo, jih pokapljamo z limonovim sokom in prelijemo s karamelno omako.

Priljubljeni recepti

Komplet za jabolčne piškote

Kozarec s sestavinami za piškote je lahko popolno in pozorno darilo.

20 min
Enostavno

Najboljši ratatuj

Francoska klasika je kot nalašč za čas, ko so naši vrtovi polni okusne poletne zelenjave

2 h 20 min
Enostavno

Divjačinska pečenka Wellington z divjimi gobami

Imenitna glavna jed za slavnostno kosilo ali večerjo

2 h 45 min
Zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.