Kaj boste skuhali danes?
Jagodna sladica v kozarcu
Svežina, preprostost, domiselnost, prefinjenost … vse to v enem kozarcu!
Jagodna sladica v kozarcu
Svežina, preprostost, domiselnost, prefinjenost … vse to v enem kozarcu!
Sestavine
- 80 g začinjenih piškotov (ingverjevi, cimetovi, medenjaki, speculaas)
- 200 g kremnega sira ali sirnega namaza
- 200 g grškega jogurta
- 4 žlice sladkorja v prahu
- nekaj kapljic vaniljeve arome
- 2 žlici jagodnega džema
- 100 g očiščenih jagod
Iskanja je konec: to je najboljši recept za razpokančke
Razpokančki so piškoti, ki so se krepko zasidrali med klasikami praznične peke. Ko poskusimo enega, se kar težko ustavimo.
Parmezan pod drobnogledom: razlike med parmigiano reggiano in grano padano
Dva najbolj znana italijanska trda sira, ki ju kar povprek označujemo za parmezan, se v resnici precej razlikujeta.
Ideja za nostalgično vikend kosilo: krpice z zeljem in mrežna pečenka
Zbrali smo nasvete za preprosto poceni jed, ki je med tednom lahko samostojen obrok, ob koncu tedna pa priloga slastni mrežni pečenki. Prav prijetno nostalgično kosilo!
Sestavine
- 80 g začinjenih piškotov (ingverjevi, cimetovi, medenjaki, speculaas)
- 200 g kremnega sira ali sirnega namaza
- 200 g grškega jogurta
- 4 žlice sladkorja v prahu
- nekaj kapljic vaniljeve arome
- 2 žlici jagodnega džema
- 100 g očiščenih jagod
Postopek
Piškote damo v plastično vrečko in jih z valjarjem zdrobimo. Razporedimo jih v štiri kozarce.
Kremni sir zmešamo z jogurtom, sladkorjem in vaniljevo aromo v gladko maso. Razdelimo jo na piškote v kozarcih. Kozarce damo v hladilnik, kjer lahko počakajo do postrežbe.
Jagode narežemo na rezine. Džem dobro zmešamo in vanj nežno vmešamo jagode. Razdelimo jih na zmes iz sira in jogurta in postrežemo.
Nasvet
Tako sladico v kozarcu lahko pripravimo z različnim sadjem, zlasti jagodičjem. Zanimiva je tudi različica z bananami. Banane narežemo, jih pokapljamo z limonovim sokom in prelijemo s karamelno omako.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poletna poročna torta
Spomladanski zvitki s pomako iz pečenega čilija
Spomladi se priležejo spomladanski zvitki – zaradi imena, sestavin in božanskega okusa.