
Jagodna sladica v kozarcu
Svežina, preprostost, domiselnost, prefinjenost … vse to v enem kozarcu!
Jagodna sladica v kozarcu
Svežina, preprostost, domiselnost, prefinjenost … vse to v enem kozarcu!

Sestavine
- 80 g začinjenih piškotov (ingverjevi, cimetovi, medenjaki, speculaas)
- 200 g kremnega sira ali sirnega namaza
- 200 g grškega jogurta
- 4 žlice sladkorja v prahu
- nekaj kapljic vaniljeve arome
- 2 žlici jagodnega džema
- 100 g očiščenih jagod

Tako se vam pecivo ne bo nikoli več ponesrečilo
Pisala nam je bralka s težavo, ki jo srečamo pogosto: "Koščki sadja ali oreškov se pri peki mafinov in biskvitov vedno potopijo na dno. Želela bi, da bi se enakomerno porazdelili po testu."

Balkanski roštilj, ki zadiši do sosedov
Poletje je čas piknikov in "roštilja". Da pa se za pravo avtentično izkušnjo ne boste rabili zapeljati do bližnjih sosedov, imamo za vas nekaj trikov, s katerimi boste čevapčiče "žarili", kot pravi mojstri.

Tri ideje za najslastnejše jedi iz paradižnikov
Paradižnik nas v poletnih mesecih razveseljuje s svojim polnim okusom in vabi, da ga vključimo v čim več jedi. Italijani bi nam gotovo priporočili svojo imenitno solato panzanello, sicer pa jih lahko tudi spečemo z ribo ali jih na pikniku postrežemo kar na slastnih, doma narejenih nabodalcih.
Sestavine
- 80 g začinjenih piškotov (ingverjevi, cimetovi, medenjaki, speculaas)
- 200 g kremnega sira ali sirnega namaza
- 200 g grškega jogurta
- 4 žlice sladkorja v prahu
- nekaj kapljic vaniljeve arome
- 2 žlici jagodnega džema
- 100 g očiščenih jagod
Postopek
Piškote damo v plastično vrečko in jih z valjarjem zdrobimo. Razporedimo jih v štiri kozarce.
Kremni sir zmešamo z jogurtom, sladkorjem in vaniljevo aromo v gladko maso. Razdelimo jo na piškote v kozarcih. Kozarce damo v hladilnik, kjer lahko počakajo do postrežbe.
Jagode narežemo na rezine. Džem dobro zmešamo in vanj nežno vmešamo jagode. Razdelimo jih na zmes iz sira in jogurta in postrežemo.
Nasvet
Tako sladico v kozarcu lahko pripravimo z različnim sadjem, zlasti jagodičjem. Zanimiva je tudi različica z bananami. Banane narežemo, jih pokapljamo z limonovim sokom in prelijemo s karamelno omako.