Kaj boste skuhali danes?
Jagnječji ragu z začinjenim rižem
Jagnječji ragu z začinjenim rižem
Sestavine
- 600 g jagnjetine s hrbta (meso brez kosti in skrbno očiščeno)
- sol
- poper
- 2 žlici oljčnega olja
- 2,5 dl jagnječje omake
začinjen riž z rozinami
- 400 g riža basmati
- 2 žlici olja
- 1 drobno narezana čebula
- 2 drobno narezana stroka česna
- 2 žlički kurkume
- 1 žlička ingverja (olupljen in narezan na drobne kocke)
- po ščepec kardamoma in zmletih nageljnovih žbic
- pribl. ½ litra vode
- 100 g rozin
Ričet po receptu Marije Merljak
Ko v kuhinji zadiši po ričetu, takrat vemo, da se kuha nekaj res dobrega in domačega.
Nove ideje za fina kosila, pripravljena v pol ure
Čas hiti mimo, mi pa z njim – a kljub hitenju si lahko privoščimo okusno domače kosilo. Preglejte pestre recepte za kosila, pripravljena, kot bi mignil.
Če se bojite priprave potice, izberite to martinovo sladico
Kar nekoliko nenavadno bi bilo, če po krepki martinovi pojedini ne bi postregli še sladice. Tokrat smo se odločili za malce manj klasičen aromatičen makov venec.
Sestavine
- 600 g jagnjetine s hrbta (meso brez kosti in skrbno očiščeno)
- sol
- poper
- 2 žlici oljčnega olja
- 2,5 dl jagnječje omake
začinjen riž z rozinami
- 400 g riža basmati
- 2 žlici olja
- 1 drobno narezana čebula
- 2 drobno narezana stroka česna
- 2 žlički kurkume
- 1 žlička ingverja (olupljen in narezan na drobne kocke)
- po ščepec kardamoma in zmletih nageljnovih žbic
- pribl. ½ litra vode
- 100 g rozin
Postopek
Jagnjetino narežemo na 2 centimetra velike kocke ter rahlo solimo in popramo. Meso hitro popečemo v ponvi na vročem oljčnem olju. Dolijemo jagnječjo omako in počasi kuhljamo približno 5 minut. Po okusu začinimo in odstavimo.
Riž splaknemo pod hladno vodo in dobro odcedimo. V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in jo med mešanjem do mehkega popražimo. Dodamo česen, kurkumo in ingver; med enominutnim mešanjem močno segrejemo. Dodamo riž in mešamo, dokler ni riž lepo enakomerno namaščen. Nato dodamo kardamom, zmlete klinčke in vodo ter zmešamo. Pokrito kuhljamo na blagem ognju približno 20 minut; odstavimo in vmešamo rozine. Riž z vilicami zrahljamo in ga postrežemo k pripravljenemu jagnječjemu raguju.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sadni mlečni žele
Vloženo rdeče zelje
Peresniki z ohrovtom, skuto, paradižnikom in pestom
Sadno usnje
Nenavadno ime, a zelo zdrav sadni prigrizek oziroma posladek, ki je kot nalašč za otroke. Nekateri jim rečejo tudi sadne rolice.