
Jagnječji ragu z začinjenim rižem
Jagnječji ragu z začinjenim rižem

Sestavine
- 600 g jagnjetine s hrbta (meso brez kosti in skrbno očiščeno)
- sol
- poper
- 2 žlici oljčnega olja
- 2,5 dl jagnječje omake
začinjen riž z rozinami
- 400 g riža basmati
- 2 žlici olja
- 1 drobno narezana čebula
- 2 drobno narezana stroka česna
- 2 žlički kurkume
- 1 žlička ingverja (olupljen in narezan na drobne kocke)
- po ščepec kardamoma in zmletih nageljnovih žbic
- pribl. ½ litra vode
- 100 g rozin
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 600 g jagnjetine s hrbta (meso brez kosti in skrbno očiščeno)
- sol
- poper
- 2 žlici oljčnega olja
- 2,5 dl jagnječje omake
začinjen riž z rozinami
- 400 g riža basmati
- 2 žlici olja
- 1 drobno narezana čebula
- 2 drobno narezana stroka česna
- 2 žlički kurkume
- 1 žlička ingverja (olupljen in narezan na drobne kocke)
- po ščepec kardamoma in zmletih nageljnovih žbic
- pribl. ½ litra vode
- 100 g rozin
Postopek
Jagnjetino narežemo na 2 centimetra velike kocke ter rahlo solimo in popramo. Meso hitro popečemo v ponvi na vročem oljčnem olju. Dolijemo jagnječjo omako in počasi kuhljamo približno 5 minut. Po okusu začinimo in odstavimo.
Riž splaknemo pod hladno vodo in dobro odcedimo. V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in jo med mešanjem do mehkega popražimo. Dodamo česen, kurkumo in ingver; med enominutnim mešanjem močno segrejemo. Dodamo riž in mešamo, dokler ni riž lepo enakomerno namaščen. Nato dodamo kardamom, zmlete klinčke in vodo ter zmešamo. Pokrito kuhljamo na blagem ognju približno 20 minut; odstavimo in vmešamo rozine. Riž z vilicami zrahljamo in ga postrežemo k pripravljenemu jagnječjemu raguju.