
Indijski sladoled kulfi
Indijski sladoled kulfi

Sestavine
- 2 skodelici kondenziranega mleka
- ¼ skodelice sladkorja ali po okusu
- ½ žličke mletih zelenih semen kardamoma
- ¼ skodelice mletih pistacij
- 10–12 mandljev
- 2 ščepca žafrana

Tri sadne pite, s katerimi bo vaše poletje slajše
Poletje je čas za lahkotne, osvežilne sladice – in kaj je boljšega kot pita, polna sočnega sezonskega sadja?

Večerje, pripravljene v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Kako pravilno shraniti svež paradižnik?
Pravilno shranjevanje paradižnika ni le stvar navade, temveč ključno vpliva na njegov okus. Kako torej poskrbeti, da čim dlje ostane svež, sočen in polnega okusa?
Sestavine
- 2 skodelici kondenziranega mleka
- ¼ skodelice sladkorja ali po okusu
- ½ žličke mletih zelenih semen kardamoma
- ¼ skodelice mletih pistacij
- 10–12 mandljev
- 2 ščepca žafrana
Postopek
V kondenzirano mleko vmešamo sladkor, semena kardamoma, mlete pistacije, mandlje in žafran in ob mešanju kuhamo, da se sladkor stopi, masa pa razredči. Nato kuhamo še 5 do 7 minut, da se ponovno zgosti.
Maso preložimo v tradicionalne modle za kulfi ali v skodelice za sufleje. Pokrijemo jih in damo najmanj za 4 ure v zamrzovalnik, da popolnoma zamrznejo. Pred postrežbo modle potopimo za 10 sekund v vročo vodo. Z nožem ločimo maso od stranic modla in jo takoj zvrnemo na krožnik.