
Indijski kokosov led
Indijski kokosov led

Sestavine
kokosova osnova
- 4 žlice gheeja ali prečiščenega masla in še malo za namastitev
- 1 dl mleka
- 1 dl sladke smetane
- 6 zelenih strokov kardamoma
- 175 g svetlo rjavega sladkorja
- 200 g kokosove moke (kosmičev)
obliv
- 200 g bele čokolade brez glutena
- 4 žlice sladke smetane
- nekaj kapljic rožnatega barvila za živila

Super sladice z jagodičjem
Pripravite sedem poletnih sladicez jagodami, malinami, borovnicami in drugim jagodičjem. Od pite do sladoleda – preprosto, sveže in okusno!

5 zlatih pravil za mojstre žara, ki jih upoštevajte preden se lotite peke
Za uspeh na žaru ne zadošča le dobra volja. Spoznajte 5 pravil, ki ločijo ljubitelje od pravih mojstrov. Dodali smo tudi recepte!

Slastni namazi, ki premagajo sendviče in narezke
Tudi sendvičev in narezkov se človek občasno naveliča. Takrat si popestrimo zajtrke, malice ali večerje z okusnimi zelenjavnimi namazi. Doma narejeni so še boljši!
Sestavine
kokosova osnova
- 4 žlice gheeja ali prečiščenega masla in še malo za namastitev
- 1 dl mleka
- 1 dl sladke smetane
- 6 zelenih strokov kardamoma
- 175 g svetlo rjavega sladkorja
- 200 g kokosove moke (kosmičev)
obliv
- 200 g bele čokolade brez glutena
- 4 žlice sladke smetane
- nekaj kapljic rožnatega barvila za živila
Postopek
Namastimo kvadraten model s stranico 16 cm. Mleko in smetano zmešamo in prihranimo. Stroke kardamoma stremo v možnarju, nato odstranimo semena in stremo še ta.
V teflonski kozici na srednji temperaturi segrejemo ghee. Dodamo sladkor in kokos, mešamo 2 minuti, nato dodamo mešanico mleka in smetane ter strta semena kardamoma. Na ognju neprestano mešamo približno 10 minut ali dokler se mešanica ne začne zgoščevati. Odstavimo z ognja in enakomerno razmažemo po pekaču.
Za obliv čokolado stopimo v nepregorni skledici, ki jo postavimo na kozico, v kateri nežno vre voda, ali v mikrovalovni pečici. Smetano segrejemo, jo dodamo stopljeni čokoladi in dobro zmešamo. Odstavimo z ognja in vmešamo rožnato barvilo. Čokoladno mešanico prelijemo na kokosovo osnovo in postavimo v hladilnik za 2 do 3 ure, da se strdi. Narežemo na kocke in postrežemo.