
Hrustljavo ocvrti lignji s čilijevo omako
Ocvrti lignji z azijskim pridihom
Hrustljavo ocvrti lignji s čilijevo omako
Ocvrti lignji z azijskim pridihom

Sestavine
- 500 g očiščenih srednje velikih lignjev
- 2 žlički belega popra v zrnu
- 4 žličke grobe morske soli
- 100 g moke
- olje za cvrenje
čilijeva omaka
- 1 velik pečen čili
- 1 žlica svetlega sladkorja muskovado
- sok 1 limete
- 0,5 dl ribje omake

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 500 g očiščenih srednje velikih lignjev
- 2 žlički belega popra v zrnu
- 4 žličke grobe morske soli
- 100 g moke
- olje za cvrenje
čilijeva omaka
- 1 velik pečen čili
- 1 žlica svetlega sladkorja muskovado
- sok 1 limete
- 0,5 dl ribje omake
Postopek
Lignje razrežemo na velike kose in na površino vsakega kosa z nožem nežno naredimo vzorec križkraž, vendar pazimo, da mesa ne prerežemo do konca.
Omako naredimo tako, da damo pečen čili brez semen v terilnik (ali kuhinjski strojček) in ga stremo, dodamo sladkor in ponovno stremo, ob tem pa dodajamo sok limete in ribjo omako. Omako dobro premešamo in prihranimo.
Moko stresemo v veliko skledo. Poprova zrna in morsko sol stremo v terilniku in dodamo moki. Dobro premešamo in v začinjeno moko damo lignje. Pomokamo jih, da so z vseh strani obdani z moko. V voku ali globoki ponvi segrejemo olje.
Četrtino lignjev damo v dobro segreto olje in jih cvremo eno minuto. Lignji se zvijejo in postanejo hrustljavi. Poberemo jih iz olja in postavimo na kuhinjski papir, da se razmastijo. Takoj jih postrežemo s pripravljeno čilijevo omako.
Nasvet
Čili spečemo na zelo vročem žaru ali pa na plinskem kuhališču. S kovinskimi prijemalkami ga držimo nad plinom in pečemo le toliko, da lupina počrni. Pečenega položimo v plastično vrečko, in ko lupina odstopi, ga olupimo. Lahko spečemo tudi suh čili.