Kaj boste skuhali danes?
Hobotnica v paradižnikovi omaki
Hobotnica v paradižnikovi omaki
Sestavine
- hobotnica, težka pribl. 1,5 kg
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- začimbni šopek (timijan, lovor in peteršilj)
- šilce konjaka
- kozarec suhega belega vina
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica moke
- 1 žlička paradižnikove mezge
- 5–6 zrelih paradižnikov
- sol
- poper
- drobnjak za posip
Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- hobotnica, težka pribl. 1,5 kg
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- začimbni šopek (timijan, lovor in peteršilj)
- šilce konjaka
- kozarec suhega belega vina
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica moke
- 1 žlička paradižnikove mezge
- 5–6 zrelih paradižnikov
- sol
- poper
- drobnjak za posip
Postopek
Hobotnico očistimo in operemo pod tekočo vodo. Kuhamo jo 5 minut v litru vrele slane vode, odcedimo in narežemo na primerne kose.
Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo. Paradižnik operemo in narežemo na kocke. V veliki kozici segrejemo olje in prepražimo čebulo, dodamo česen, začimbni šopek in narezano hobotnico. Vse skupaj pražimo približno 5 minut, da se lepo obarva, nato zalijemo s konjakom in flambiramo (prižgemo alkoholne hlape).
Ko plameni ugasnejo, potresemo z žlico moke, dodamo paradižnikovo mezgo, malo premešamo in dodamo kocke paradižnika. Zalijemo z vinom in dobro premešamo. Hobotnica mora biti pokrita s tekočino; če je ni zadosti, dolijemo malo vroče vode, solimo in popramo. Na nizkem ognju hobotnico kuhamo približno 45 minut do ene ure, da se popolnoma zmehča. Odstranimo zeliščni šopek, jed posujemo z narezanim drobnjakom in takoj postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zapečeni makarončki s cvetačo in sirom
Izboljšana različica slavnega mac'n'cheesa
Cheesecake s pomarančo in granatnim jabolkom
Ravno prav kiselkast, ravno prav sladek
Pečeni piščanec z zelenjavo, čičerko in sirom feta
Mediteranska piščančja pečenka