
Hladne testenine s piščancem, medom in gorčico
Hladne testenine s piščancem, medom in gorčico

Sestavine
- 300 g testenin (metuljčkov)
- 3 žlice majoneze z manj maščobe
- 1 zvrhana žlica polnozrnate gorčice
- 1 žlička medu
- 300 g kuhanega piščanca
- 4 mlade čebulice
- manjši šopek bazilike
- 4 paradižniki
- sol
- poper

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.
Sestavine
- 300 g testenin (metuljčkov)
- 3 žlice majoneze z manj maščobe
- 1 zvrhana žlica polnozrnate gorčice
- 1 žlička medu
- 300 g kuhanega piščanca
- 4 mlade čebulice
- manjši šopek bazilike
- 4 paradižniki
- sol
- poper
Postopek
Piščanca grobo narežemo. Čebulico očistimo in drobno narežemo. Baziliko operemo in liste grobo natrgamo. Paradižnik operemo, ga narežemo na četrtine in solimo.
Testenine skuhamo v zadostni količini vrele osoljene vode. Nato jih odcedimo in ohladimo pod tekočo vodo. V veliki skledi zmešamo majonezo, gorčico in med. Mešanico razredčimo z malo vode, tako da dobimo tako tekoč preliv, kot je sladka smetana. Dodamo testenine, piščanca, čebulico, baziliko in paradižnik. Začinimo s soljo in poprom ter nežno premešamo.
Nasvet
Namesto mlade čebulice lahko uporabimo tudi polovico rdeče čebule, ki jo prav tako drobno narežemo. Če želimo, lahko uporabimo majonezo z običajnim odstotkom maščobe.