© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Hladne testenine s piščancem, medom in gorčico

Hladne testenine s piščancem, medom in gorčico

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
honey mustard chicken pasta

Sestavine

  • 300 g testenin (metuljčkov)
  • 3 žlice majoneze z manj maščobe
  • 1 zvrhana žlica polnozrnate gorčice
  • 1 žlička medu
  • 300 g kuhanega piščanca
  • 4 mlade čebulice
  • manjši šopek bazilike
  • 4 paradižniki
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 300 g testenin (metuljčkov)
  • 3 žlice majoneze z manj maščobe
  • 1 zvrhana žlica polnozrnate gorčice
  • 1 žlička medu
  • 300 g kuhanega piščanca
  • 4 mlade čebulice
  • manjši šopek bazilike
  • 4 paradižniki
  • sol
  • poper

Postopek

1

Piščanca grobo narežemo. Čebulico očistimo in drobno narežemo. Baziliko operemo in liste grobo natrgamo. Paradižnik operemo, ga narežemo na četrtine in solimo.

2

Testenine skuhamo v zadostni količini vrele osoljene vode. Nato jih odcedimo in ohladimo pod tekočo vodo. V veliki skledi zmešamo majonezo, gorčico in med. Mešanico razredčimo z malo vode, tako da dobimo tako tekoč preliv, kot je sladka smetana. Dodamo testenine, piščanca, čebulico, baziliko in paradižnik. Začinimo s soljo in poprom ter nežno premešamo.

Nasvet

 

Namesto mlade čebulice lahko uporabimo tudi polovico rdeče čebule, ki jo prav tako drobno narežemo. Če želimo, lahko uporabimo majonezo z običajnim odstotkom maščobe.

 

Priljubljeni recepti

Morske bogomolke (kanoče)

Ta bogomolka ni žuželka, temveč morski rak!

15 min
Enostavno

Pečene hruške s šodojem s penino

Hruške iz pečice in šodo za retro pridih

45 min
Enostavno

Brezglutensko testo za pico

Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!

2 h 30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.