© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Domači krekerji z grobo mleto soljo

Naredite si krekerje in jih pomalicajte v službi.

Domači krekerji z grobo mleto soljo

Naredite si krekerje in jih pomalicajte v službi.

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 18 krekerjev
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
domaci-krekerji-z-grobo-mleto-soljo_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 200 g moke in še malo za delovno površino
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 50 g hladnega masla
  • grobo mleta sol

Sestavine

  • 200 g moke in še malo za delovno površino
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 50 g hladnega masla
  • grobo mleta sol

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Dva nizka pekača obložimo s papirjem za peko. Maslo narežemo na kocke. V posodo kuhinjskega robota damo moko, pecilni prašek, maslo in 1⁄2 žličke grobe soli. Mešamo kakšno minuto, da se maslo dobro premeša z moko. Dodamo 4 žlice vode in spet premešamo, da dobimo mehko testo, ki se ne lepi. Če je presuho, dodamo še kakšno žlico vode.

2

Na rahlo pomokani delovni površini testo čim tanjše razvaljamo na pravokotnik, velik približno 50 x 25 cm. Premažemo ga z malo vode in posujemo z žličko grobo mlete soli. S prsti sol na rahlo pritisnemo v testo. Z vilicami ga večkrat prebodemo, nato pa narežemo na 18 kosov. Razporedimo jih po pekačih. Nič hudega ni, če se pravokotniki malo skrčijo. Krekerje pečemo 10 do 15 minut, da so pečeni, a so še vedno svetle barve. Na prvi pogled bodo videti krhki in lomljivi, vendar se bodo med ohlajanjem strdili. Razporedimo jih na kuhinjsko mrežico in pustimo, da se popolnoma ohladijo. V nepredušni posodi jih lahko hranimo do dva tedna. Postrežemo jih s sirom in vloženo zelenjavo, lahko pa tudi s humusom.

Nasvet

Krekerje lahko posujemo tudi s kakšno drugo začimbo, lahko pa že v testo dodamo strok česna.

Priljubljeni recepti

Vietnamska piščančja juha z rezanci

"Pho Ga" je lahka, pisana in hranljiva

1 h 30 min
Enostavno

Namaz iz albuminske skute s paradižnički in popečenimi kruhki

Svežina na krožniku - idealna za tople dni

20 min
Enostavno

Babka s suhim sadjem

Da ne bo za praznike na mizi samo potica, pripravite to čudovito babko.

Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.