Kaj boste skuhali danes?
Domači krekerji z grobo mleto soljo
Naredite si krekerje in jih pomalicajte v službi.
Domači krekerji z grobo mleto soljo
Naredite si krekerje in jih pomalicajte v službi.
Sestavine
- 200 g moke in še malo za delovno površino
- 1 žlička pecilnega praška
- 50 g hladnega masla
- grobo mleta sol
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 200 g moke in še malo za delovno površino
- 1 žlička pecilnega praška
- 50 g hladnega masla
- grobo mleta sol
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Dva nizka pekača obložimo s papirjem za peko. Maslo narežemo na kocke. V posodo kuhinjskega robota damo moko, pecilni prašek, maslo in 1⁄2 žličke grobe soli. Mešamo kakšno minuto, da se maslo dobro premeša z moko. Dodamo 4 žlice vode in spet premešamo, da dobimo mehko testo, ki se ne lepi. Če je presuho, dodamo še kakšno žlico vode.
Na rahlo pomokani delovni površini testo čim tanjše razvaljamo na pravokotnik, velik približno 50 x 25 cm. Premažemo ga z malo vode in posujemo z žličko grobo mlete soli. S prsti sol na rahlo pritisnemo v testo. Z vilicami ga večkrat prebodemo, nato pa narežemo na 18 kosov. Razporedimo jih po pekačih. Nič hudega ni, če se pravokotniki malo skrčijo. Krekerje pečemo 10 do 15 minut, da so pečeni, a so še vedno svetle barve. Na prvi pogled bodo videti krhki in lomljivi, vendar se bodo med ohlajanjem strdili. Razporedimo jih na kuhinjsko mrežico in pustimo, da se popolnoma ohladijo. V nepredušni posodi jih lahko hranimo do dva tedna. Postrežemo jih s sirom in vloženo zelenjavo, lahko pa tudi s humusom.
Nasvet
Krekerje lahko posujemo tudi s kakšno drugo začimbo, lahko pa že v testo dodamo strok česna.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikova pita s testom z oljčnim oljem
Paradižnikova pita, ki je sočna in prijetna za tople poletne večere