
Frtalja s špinačo in zelišči
Frtalja s špinačo in zelišči

Sestavine
- 2 jajci
- 1 žlica moke
- 100 g sveže špinače
- 2 žlici mleka
- šopek svežih vrtnih zelišč
- 1 žlica olja
- sol
- poper

Sobotni recept: Njoki po sorentinsko
Domači njoki z bogato paradižnikovo omako in topljenim sirom – preprost, a razkošen obrok

Top ideje za hitre biskvite in peciva z marelicami
Iz vsakdanjih sestavin ter dodatkom svežih marelic lahko ustvarite puhasta peciva in biskvite, ki bodo prava poletna poslastica.

Recept za prav poseben sivkin kolač
Pozimi pečemo marmornega, poleti pa sivkinega. Res je zanimiv, preprost, a hkrati tako drugačen, poseben. Pazite le, da boste uporabili pravo sivko (Lavandula angustifolia), ne pa njenih okrasnih sestričen.
Sestavine
- 2 jajci
- 1 žlica moke
- 100 g sveže špinače
- 2 žlici mleka
- šopek svežih vrtnih zelišč
- 1 žlica olja
- sol
- poper
Postopek
Špinačo in zelišča operemo in drobno sesekljamo. Iz jajc, moke, mleka, špinače in zelišč naredimo gladko maso. Začinimo jo s soljo in poprom. V primerno veliki ponvi segrejemo olje, nanj vlijemo maso in frtaljo na obeh straneh zlatorjavo spečemo. Postrežemo.
Nasvet
Moko lahko zamenjamo s sveže naribanim parmezanom.