Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 400 g namenske moke za kruh in še malo za delovno površino
- 1 zavitek (7 g) suhega kvasa
- 1 žlička soli
- 3 dl vode
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 rezini slanine
- oljčno olje za premaz
- morska sol za posip (po želji)
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Božična večerja v najboljši družbi: slastne jedi za 1 osebo
Tudi kadar praznike preživljamo sami, je prav fino, če so lepi in okusni. Preglejte naše ideje za božični meni za eno osebo.
Sestavine
- 400 g namenske moke za kruh in še malo za delovno površino
- 1 zavitek (7 g) suhega kvasa
- 1 žlička soli
- 3 dl vode
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 rezini slanine
- oljčno olje za premaz
- morska sol za posip (po želji)
Postopek
V skledi zmešamo 200 g moke, kvas in približno 1,5 dl vode ter stepamo 3 minute, da nastane gosto testo. Pustimo, da vzhaja in nato upade, kar bi se moralo zgoditi v 3 do 4 urah. Nato dodamo preostalo moko, sol, vodo in olje ter dobro zmešamo. Zvrnemo na rahlo pomokano delovno površino in zgnetemo v gladko testo. Damo ga nazaj v skledo in pustimo vzhajati 1 uro, da naraste na dvojno prostornino.
Čebulo in slanino drobno nasekljamo ter vsako posebej popražimo.
Dva velika plitva pekača obložimo s papirjem za peko. Iz testa iztisnemo zrak in vanj vgnetemo čebulo in slanino. Testo razdelimo na 3 dele po približno 225 g. Z valjarjem vsakega razvaljamo na debelino približno 1 cm, nato ga oblikujemo približno v oval. Položimo na pekače in v vsak kos z ostrim nožem naredimo najprej veliko zarezo na sredini, nato pa še po tri krajše diagonalne zareze na vsaki strani, da dobimo obliko lista. Testo premažemo z oljem in po želji posujemo s soljo ter pustimo vzhajati še eno uro, da naraste na dvojno prostornino.
Pečico segrejemo na 230 °C in kruhke pečemo 15 minut, da se zlato rjavo obarvajo. Ohladimo jih na kuhinjski mrežici in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Testeninski rižek s paradižnikom in mocarelo
Paradižnik in mocarela sta vedno zmagovalna kombinacija
Brezglutensko testo za pico
Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!