
Fižolova juha za dobre žile
Fižolova juha za dobre žile
Čas priprave
/
Zahtevnost
Enostavno
Količina
/

Sestavine
- 1 l jušne osnove
- 150 g fižolovega pireja
- pest ajdove kaše
- vejica rožmarina in timijana
- 1 žlica kisle smetane za vsak krožnik

Dišeči in zdravilni recepti z vrtničnimi cvetovi
Vrtnice niso le za v vazo – iz njih pripravimo dišeče napitke, sladice in marmelade.

Štiri preproste testeninske solate za vsak okus
Testenine za ljubitelje solat ali solate za ljubitelje testenin? Kakorkoli obrnemo, bodo z dobro testeninsko solato zadovoljni vsi.

Picerija Škufca na Prevaljah: več kot 40 let tradicije
Obiskali smo popolnoma prenovljeno picerijo Škufca, ki so jo poplave leta 2023 dobesedno odplaknile.
Sestavine
- 1 l jušne osnove
- 150 g fižolovega pireja
- pest ajdove kaše
- vejica rožmarina in timijana
- 1 žlica kisle smetane za vsak krožnik
Postopek
1
Ajdovo kašo skuhamo do tričetrt. Fižol namočimo, skuhamo in dobro pretlačimo. Fižolov pire vmešamo v jušno osnovo in v mešanico zakuhamo ajdovo kašo. Dodamo vejico rožmarina in pustimo vreti 5 minut. Fižolovo juho okrasimo s timijanom in ponudimo s kislo smetano.