
Dušena divjačina s čilijem in čokolado
Dušena divjačina s čilijem in čokolado

Čokolada da tej divjačinski enolončnici prav posebno globino in sijaj.
Sestavine
- 2 žlici rastlinskega olja
- 1,5 kg divjačine
- 3 večji korenčki
- 1 čebula
- 1 žlica kuminovih semen
- 1 žlička mletega koriandra
- ščep čilija v prahu
- 1 manjša cimetova palčka
- 1 cel rdeč čili
- 1 zvrhana žlica moke
- 5 dl rdečega vina
- 3 dl goveje jušne osnove
- 1 pločevinka (400 g) nasekljanega paradižnika
- 1 velika timijanova vejica
- 2 lovorova lista
- 50 g temne čokolade (z več kot 70 % kakava)
Preberite tudi

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.
Sestavine
- 2 žlici rastlinskega olja
- 1,5 kg divjačine
- 3 večji korenčki
- 1 čebula
- 1 žlica kuminovih semen
- 1 žlička mletega koriandra
- ščep čilija v prahu
- 1 manjša cimetova palčka
- 1 cel rdeč čili
- 1 zvrhana žlica moke
- 5 dl rdečega vina
- 3 dl goveje jušne osnove
- 1 pločevinka (400 g) nasekljanega paradižnika
- 1 velika timijanova vejica
- 2 lovorova lista
- 50 g temne čokolade (z več kot 70 % kakava)
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Olje segrejemo v večji ognjevarni posodi za narastke in na njem z vseh strani popečemo na kocke narezano meso. Čebulo in korenje nasekljamo in ju dodamo divjačini. Vse skupaj rahlo popražimo, nato pa vmešamo začimbe, čili in moko ter nekaj minut pražimo. Prilijemo vino, jušno osnovo in paradižnik ter dodamo zelišča. Segrevamo do vretja.
Pekač pokrijemo s pokrovom in ga damo v pečico. Dušimo eno uro in pol, nato pokrov odstranimo in kuhljamo še eno uro odkrito, da postane meso res mehko. Pekač vzamemo iz pečice in jed rahlo ohladimo. Vmešamo čokolado in postrežemo.