© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Narastek iz stročjega fižola

Narastek iz stročjega fižola

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
narastek iz strocjega fizola za dobro voljo

Sestavine

  • 300 g kuhanega stročjega fižola
  • 50–60 g kuhanega masla
  • 5–6 žlic moke
  • 5 dl mleka
  • vejice timijana, bazilike, majarona
  • 3–4 jajca
  • 60 g naribanega parmezana
  • 50 g pancete
  • kvašeno ali listnato testo
  • sezam
  • moka za delovno površino
  • maslo ali olje za premaz modla
martinovo vino.jpg

Ko praznuje vino

Vino je pomemben del naše kulture, zato ga tudi praznujemo in spoštujemo. Prvi praznik je zagotovo trgatev, takoj za njo pa je martinovo.

Sestavine

  • 300 g kuhanega stročjega fižola
  • 50–60 g kuhanega masla
  • 5–6 žlic moke
  • 5 dl mleka
  • vejice timijana, bazilike, majarona
  • 3–4 jajca
  • 60 g naribanega parmezana
  • 50 g pancete
  • kvašeno ali listnato testo
  • sezam
  • moka za delovno površino
  • maslo ali olje za premaz modla

Postopek

1

Kuhan stročji fižol odcedimo. Testo razvaljamo v dve plasti v velikosti modla. Pripravimo omako: na maslu rahlo zarumenimo moko, prilijemo mleko, dodamo začimbe in parmezan. Kuhamo še 7 minut, ohladimo in nato vmešamo 2 surovi jajci. Ostala jajca trdo skuhamo. Model za peko premažemo z maslom ali oljem, vanj položimo najprej testo, nanj pa stročji fižol, na drobno narezane koščke pancete, narezano trdo kuhano jajce ali dve in vse skupaj prelijemo z omako, pokrijemo s testom in potresemo s sezamom. Pečemo v pečici pri 170–180 °C 40 do 45 minut, odvisno od moči pečice.

Priljubljeni recepti

Gibanica

1 h 30 min
Srednje zahtevno

Ovsena pita s suhimi slivami

Zdrava in okusna pita s suhimi slivami

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.