© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Narastek iz stročjega fižola

Narastek iz stročjega fižola

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
narastek iz strocjega fizola za dobro voljo

Sestavine

  • 300 g kuhanega stročjega fižola
  • 50–60 g kuhanega masla
  • 5–6 žlic moke
  • 5 dl mleka
  • vejice timijana, bazilike, majarona
  • 3–4 jajca
  • 60 g naribanega parmezana
  • 50 g pancete
  • kvašeno ali listnato testo
  • sezam
  • moka za delovno površino
  • maslo ali olje za premaz modla
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 300 g kuhanega stročjega fižola
  • 50–60 g kuhanega masla
  • 5–6 žlic moke
  • 5 dl mleka
  • vejice timijana, bazilike, majarona
  • 3–4 jajca
  • 60 g naribanega parmezana
  • 50 g pancete
  • kvašeno ali listnato testo
  • sezam
  • moka za delovno površino
  • maslo ali olje za premaz modla

Postopek

1

Kuhan stročji fižol odcedimo. Testo razvaljamo v dve plasti v velikosti modla. Pripravimo omako: na maslu rahlo zarumenimo moko, prilijemo mleko, dodamo začimbe in parmezan. Kuhamo še 7 minut, ohladimo in nato vmešamo 2 surovi jajci. Ostala jajca trdo skuhamo. Model za peko premažemo z maslom ali oljem, vanj položimo najprej testo, nanj pa stročji fižol, na drobno narezane koščke pancete, narezano trdo kuhano jajce ali dve in vse skupaj prelijemo z omako, pokrijemo s testom in potresemo s sezamom. Pečemo v pečici pri 170–180 °C 40 do 45 minut, odvisno od moči pečice.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.