Kaj boste skuhali danes?
Čatni s poletno zelenjavo in jabolki
Okus po poletju iz kozarca
Čatni s poletno zelenjavo in jabolki
Okus po poletju iz kozarca
Sestavine
- 1 1⁄2 kg mešanice rdeče paprike, jajčevcev in bučk
- 500 g zrelega paradižnika
- 500 g čebule
- 500 g jabolk
- 5 dl belega vinskega kisa
- 2 žlički črnih gorčičnih semen
- 2 žlički rahlo zdrobljenih koriandrovih semen
- 1 žlica sladke mlete paprike
- 2 žlički soli
- 1 rdeč čili (po želji – če ne maramo, da je zelo pekoče, odstranimo semena)
- 300 g svetlo rjavega sladkorja
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 1 1⁄2 kg mešanice rdeče paprike, jajčevcev in bučk
- 500 g zrelega paradižnika
- 500 g čebule
- 500 g jabolk
- 5 dl belega vinskega kisa
- 2 žlički črnih gorčičnih semen
- 2 žlički rahlo zdrobljenih koriandrovih semen
- 1 žlica sladke mlete paprike
- 2 žlički soli
- 1 rdeč čili (po želji – če ne maramo, da je zelo pekoče, odstranimo semena)
- 300 g svetlo rjavega sladkorja
Postopek
Paprike, jajčevce in bučke narežemo na majhne koščke. Lahko jih tudi le grobo narežemo in nato sesekljamo v kuhinjskem strojčku. Paradižnike olupimo in sesekljamo. Čebulo drobno sesekljamo. Jabolka olupimo, jim izrežemo peščišče in sesekljamo. Vse damo v veliko široko ponev, dodamo kis, sol, gorčična in koriandrova semena, papriko in po želji še čili. Zavremo in nežno kuhamo 25 do 30 minut, da je vsa zelenjava zelo mehka, medtem ves čas mešamo.
Dodamo sladkor in mešamo, da se raztopi, nato kuhamo še toliko časa, da se čatni zgosti in postane kašast. Z njim napolnimo tople sterilizirane kozarce, jih zapremo in označimo z nalepko.