
Divjačinski golaž
Divjačinski golaž

Sestavine
- 1 kg srne ali jelena
- 1 kg divjega prašiča
- 1 kg čebule
- 500 g mesnate slanine
- 6 strokov česna
- 2 peteršiljevi korenini
- kos pora
- kos gomoljne zelene
- olje za praženje
- svež majaron, timijan, šetraj
- 2 žlici kaper
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 2 žlici gorčice
- 2 žlički sladke mlete paprike
- 2 žlički ostre mlete paprike (po želji)
- sol in poper
- voda ali goveja juha za zalivanje
- 2 dl rdečega vina
- kisla smetana (po želji)
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 1 kg srne ali jelena
- 1 kg divjega prašiča
- 1 kg čebule
- 500 g mesnate slanine
- 6 strokov česna
- 2 peteršiljevi korenini
- kos pora
- kos gomoljne zelene
- olje za praženje
- svež majaron, timijan, šetraj
- 2 žlici kaper
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 2 žlici gorčice
- 2 žlički sladke mlete paprike
- 2 žlički ostre mlete paprike (po želji)
- sol in poper
- voda ali goveja juha za zalivanje
- 2 dl rdečega vina
- kisla smetana (po želji)
Postopek
Meso narežemo na srednje velike kose. Slanino narežemo na kocke. Čebulo, česen in jušno zelenjavo sesekljamo. Kapre oplaknemo in sesekljamo.
V kotličku segrejemo olje in na njem na majhnem ognju pražimo čebulo, da postekleni. Dodamo meso in ga popražimo, da se rjavo obarva, nato dodamo slanino. Dodamo česen, zelenjavo in zelišča, še malo popražimo, solimo in popramo ter dodamo še paradižnikovo mezgo, gorčico in papriko. Zalijemo s toliko vode ali goveje juhe, da je meso pokrito, in kuhamo, dokler se povsem ne zmehča. Po potrebi vmes dodajamo še malo vode.
Na koncu prilijemo vino in še malo pokuhamo. Preden postrežemo, po želji vmešamo še nekaj žlic kisle smetane.