
Cvetačno-jabolčna juha
Cvetačno-jabolčna juha

Sestavine
- 30 g masla
- 2 čebuli
- 1 velika cvetača (750 g)
- 4 jabolka
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 7,5 dl mleka
- 4 žlice smetane
- oljčno olje za pokapanje
- nekaj timijanovih vejic
- sol
- poper

Kuharska tehnika po korakih: Holandska omaka
Naučite se pripraviti eno izmed petih osnovnih francoskih omak. Holandska omaka je nepogrešljiva sestavina finega poznega bruncha in se krasno poda špargljem.

Dišeči in zdravilni recepti z vrtničnimi cvetovi
Vrtnice niso le za v vazo – iz njih pripravimo dišeče napitke, sladice in marmelade.

Štiri preproste testeninske solate za vsak okus
Testenine za ljubitelje solat ali solate za ljubitelje testenin? Kakorkoli obrnemo, bodo z dobro testeninsko solato zadovoljni vsi.
Sestavine
- 30 g masla
- 2 čebuli
- 1 velika cvetača (750 g)
- 4 jabolka
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 7,5 dl mleka
- 4 žlice smetane
- oljčno olje za pokapanje
- nekaj timijanovih vejic
- sol
- poper
Postopek
Čebulo narežemo na tanke rezine, cvetačo pa razdelimo na manjše cvetke. Olupimo 3 jabolka, jim odstranimo peščišča in jih nasekljamo, 1 jabolko pa še neolupljeno razrežemo na majhne paličice. Maslo stopimo v kozici, dodamo čebulo in jo nežno popražimo, da se zmehča. Dodamo cvetačo in nasekljana jabolka ter pražimo še 5 minut. Dodamo zdrobljeno jušno kocko, prilijemo mleko in zavremo. Temperaturo zmanjšamo in juho kuhamo 5 minut ali da se cvetača in jabolka zmehčajo.
S paličnim mešalnikom juho zmešamo in začinimo. Če jo pripravljamo vnaprej, jo lahko v hladilniku hranimo 48 ur ali jo celo zamrznemo. Pred postrežbo jo samo pogrejemo. Juho razdelimo v jušne skodelice, vsako v obliki vrtinca pokapamo z žlico smetane in z malo olja. Okrasimo jo z jabolčnimi palčkami in posipamo z listki timijana.