
Kremna zelenjavna juha »5 na dan«
Kremna zelenjavna juha, ki bo okrepila imunski sistem
Kremna zelenjavna juha »5 na dan«
Kremna zelenjavna juha, ki bo okrepila imunski sistem

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 korenčka
- 2 stroka česna
- 2 rdeči papriki
- 1 velik sladki krompir
- 800 g paradižnikov iz pločevinke
- 1 žlička posušenega origana
- 3 vejice rožmarina
- 1 zelenjavna ali piščančja jušna kocka
- 0,7 dl sladke smetane
- sol in poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 korenčka
- 2 stroka česna
- 2 rdeči papriki
- 1 velik sladki krompir
- 800 g paradižnikov iz pločevinke
- 1 žlička posušenega origana
- 3 vejice rožmarina
- 1 zelenjavna ali piščančja jušna kocka
- 0,7 dl sladke smetane
- sol in poper
Postopek
Čebulo, korenje in papriko očistimo in narežemo. Sladki krompir olupimo in narežemo. Česen stremo. Vejice rožmarina osmukamo in lističe narežemo.
V večji kozici segrejemo olje. Nanj stresemo čebulo in jo pražimo, dokler se ne zmehča in nekoliko porjavi. Dodamo korenje, česen, papriko in sladki krompir. Kuhamo še 10 minut, medtem večkrat premešamo in pazimo, da se česen ne zažge. Dodamo paradižnik, zelišča in jušno kocko, ki smo jo raztopili v litru vode. Pustimo, da juha rahlo zavre, nato pa jo pokrijemo in kuhamo še 20 minut, da se sladki krompir zmehča.
Juho s paličnim mešalnikom gladko zmeljemo. Primešamo sladko smetano ter solimo in popramo po okusu. Juho lahko hranimo v hladilniku do tri dni, lahko pa jo tudi zamrznemo za največ tri mesece.
Nasvet
K juhi se odlično podajo slani polžki iz listnatega testa.