Kaj boste skuhali danes?
Kremna zelenjavna juha »5 na dan«
Kremna zelenjavna juha, ki bo okrepila imunski sistem
Kremna zelenjavna juha »5 na dan«
Kremna zelenjavna juha, ki bo okrepila imunski sistem
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 korenčka
- 2 stroka česna
- 2 rdeči papriki
- 1 velik sladki krompir
- 800 g paradižnikov iz pločevinke
- 1 žlička posušenega origana
- 3 vejice rožmarina
- 1 zelenjavna ali piščančja jušna kocka
- 0,7 dl sladke smetane
- sol in poper
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 korenčka
- 2 stroka česna
- 2 rdeči papriki
- 1 velik sladki krompir
- 800 g paradižnikov iz pločevinke
- 1 žlička posušenega origana
- 3 vejice rožmarina
- 1 zelenjavna ali piščančja jušna kocka
- 0,7 dl sladke smetane
- sol in poper
Postopek
Čebulo, korenje in papriko očistimo in narežemo. Sladki krompir olupimo in narežemo. Česen stremo. Vejice rožmarina osmukamo in lističe narežemo.
V večji kozici segrejemo olje. Nanj stresemo čebulo in jo pražimo, dokler se ne zmehča in nekoliko porjavi. Dodamo korenje, česen, papriko in sladki krompir. Kuhamo še 10 minut, medtem večkrat premešamo in pazimo, da se česen ne zažge. Dodamo paradižnik, zelišča in jušno kocko, ki smo jo raztopili v litru vode. Pustimo, da juha rahlo zavre, nato pa jo pokrijemo in kuhamo še 20 minut, da se sladki krompir zmehča.
Juho s paličnim mešalnikom gladko zmeljemo. Primešamo sladko smetano ter solimo in popramo po okusu. Juho lahko hranimo v hladilniku do tri dni, lahko pa jo tudi zamrznemo za največ tri mesece.
Nasvet
K juhi se odlično podajo slani polžki iz listnatega testa.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Vampi v juhi
Gratiniran krompir z bučkami
Pretaknjen zajčji hrbet z okusno omako in brstičnim ohrovtom
Mešane ocvrte ribe in morski sadeži
Fritto misto. Hrustljavi morski sadeži so predjed, s kosom kruha in pokapani z limono pa odlična večerja.