© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni kolač s karamelno pokovko

Kalter Hund je tradicionalni nemški kolač s čokolado in piškoti

Čokoladni kolač s karamelno pokovko

Kalter Hund je tradicionalni nemški kolač s čokolado in piškoti

Čas priprave 1 h + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 kolač
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cokoladni kolac s karamelno pokovko-kalter hund

Sestavine

čokoladni kolač

  • 200 g mlečne čokolade
  • 200 g temne čokolade
  • 250 g kokosove maščobe
  • 2 jajci
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 60 g sladkorja v prahu
  • pribl. 12 maslenih piškotov (lahko tudi krekerjev)

pokovka z medenim karamelom

  • pribl. 75 g sveže pokovke
  • 125 g masla
  • 170 g sladkorja
  • 2 žlici tekočega medu
lubenica

Triki, s katerimi prepoznate popolno lubenico

Bralka nas je vprašala: Tu je poletni čas, ko se vsi radi osvežimo tudi z lubenico. Po navadi vedno kupim razrezano, saj se mi je že zgodilo, da sem, če sem kupila celo, vsaj polovico kaj hitro vrgla stran, ker je bila nezrela ali kašasta. Kaj svetujete pri nakupu lubenice?

Sestavine

čokoladni kolač

  • 200 g mlečne čokolade
  • 200 g temne čokolade
  • 250 g kokosove maščobe
  • 2 jajci
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 60 g sladkorja v prahu
  • pribl. 12 maslenih piškotov (lahko tudi krekerjev)

pokovka z medenim karamelom

  • pribl. 75 g sveže pokovke
  • 125 g masla
  • 170 g sladkorja
  • 2 žlici tekočega medu

Postopek

1

Podolgovat model ali pekač (dolg približno 23 cm) obložimo z aluminijasto folijo.

2

Mlečno in temno čokolado nasekljamo na koščke, stresemo v ognjevarno posodo, dodamo kokosovo maščobo in vse skupaj stopimo nad soparo.

3

Jajca, kakav in sladkor v prahu stresemo v skledo in z električnim mešalnikom zmešamo, da dobimo kremasto maso. Nato počasi vmešamo stopljeno čokolado.

4

V model vlijemo plast stopljene čokoladne mase in nanjo položimo tri piškote. Prelijemo jih z nekaj čokoladne mase in nanjo naložimo novo plast piškotov. Postopek ponavljamo, da napolnimo model. Na vrhu mora biti plast čokoladne mase. Model vsaj za 8 ur ali pa kar čez noč postavimo v hladilnik. Naslednji dan pripravimo karamelno pokovko.

5

Svežo pokovko razporedimo na pekač, obložen z aluminijasto folijo. Maslo, narezano na majhne kocke, sladkor in med damo v kozico in na srednje močnem ognju ob neprestanem mešanju segrevamo, da se sestavine razpustijo in zavrejo. Nato prenehamo mešati in kuhamo še 4 do 7 minut. Ko začnejo nastajati mehurčki, je karamel pripravljen. Hitro (vsekakor pa previdno!) ga prelijemo po pokovki v pekaču in jo posolimo. Pustimo, da se ohladi.

6

Čokoladni kolač vzamemo iz hladilnika in iz modla, pokovko pa razlomimo na koščke. S kuhinjskim gorilnikom nekoliko ogrejemo vrh kolača in ga okrasimo s pokovko, ki jo rahlo pritisnemo v čokolado, da se bolje prime. Če nimamo gorilnika, lahko kolač nekaj časa pustimo na sobni temperaturi, da se malo zmehča. Okrasimo ga s pokovko in do postrežbe shranimo v hladilniku.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.