
Čokoladna torta brez moke
Čokoladna torta za vse, tudi za tiste, ki jih gluten ovira pri uživanju pregrešnih sladic.
Čokoladna torta brez moke
Čokoladna torta za vse, tudi za tiste, ki jih gluten ovira pri uživanju pregrešnih sladic.

Sestavine
- 7 jajc
- 100 g kristalnega sladkorja
- 140 g drobno mletih mandljev
- ščepec soli
- tortni model premera 24 cm
- maslo za model
krema
- 100 g čokolade za kuhanje
- 120 g masla
- 1 jajce
- 50 g sladkorja v prahu

7 preprostih receptov za grške jedi, ki vedno navdušijo
Grška kuhinja si značilnosti deli z italijansko, balkansko in turško kulinariko. Je preprosta, a izjemno bogata in okusna.

Če ste naveličani jajc, odkrijte te poletne zajtrke
Poleti si želimo lahkotnejši uvod v nov dan. Izbrali smo recepte za super poletne zajtrke - od čija pudingov in zdravih skled do pečenih kosmičev, mafinov in sendvičev.

Juha, ki je popolna za vroče dni
Vročinski val kliče po hladnih juhah. Gaspačo je idealna juha za poletne dni, ki je pripravljena je zelo hitro, polna hranilnih snovi in ne le nasiti, temveč tudi odžeja.
Sestavine
- 7 jajc
- 100 g kristalnega sladkorja
- 140 g drobno mletih mandljev
- ščepec soli
- tortni model premera 24 cm
- maslo za model
krema
- 100 g čokolade za kuhanje
- 120 g masla
- 1 jajce
- 50 g sladkorja v prahu
Postopek
Tortni model premera 24 cm namažemo z maslom in ga postavimo na hladno. Rumenjake ločimo od beljakov in jih penasto stepemo s kristalnim sladkorjem.
Čokolado raztopimo v vodni kopeli. Zmešamo jo s polovično količino mandljev, potem pa vmešamo v rumenjakovo zmes. Beljake stepemo s soljo v trd sneg in vanj previdno vmešamo preostale mandlje. Na koncu vmešamo v rumenjakovo zmes še sneg, nato pa tortno maso napolnimo v pripravljen model.
Čokoladno torto brez glutena pečemo na spodnjem vodilu v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 1 uro. Vzamemo jo iz pečice in počakamo, da se ohladi.
Medtem pripravimo kremo. Maslo in čokolado raztopimo v vodni kopeli. Vmešamo jajce in sladkor v prahu, nato pa kremo ohladimo. Torto vzamemo iz modla. V sredini jo prečno prerežemo, spodnji del namažemo s kremo in pokrijemo z zgornjim oblatom. Površino in obod torte premažemo še s preostalo kremo in torto poljubno okrasimo.