
Polpeti iz svinjine po grško s cacikijem iz redkvice
Polpeti iz svinjine po grško s cacikijem iz redkvice

Sestavine
- 250 g puste mlete svinjine
- pest svežih krušnih drobtin
- ½ manjše rdeče čebule
- ½ stroka česna
- drobno naribana lupina ½ limone
- 1 žlica drobno nasekljanih listov origana
- 1 srednje veliko jajce
- malo oljčnega olja
- sol
- poper
- koper, ko postrežemo (po želji)
caciki
- 100 g manj mastnega grškega jogurta
- ½ žlice nasekljanega kopra
- 8 manjših grobo narezanih redkvic
- ½ strtega stroka česna
- sok ½ limone
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 250 g puste mlete svinjine
- pest svežih krušnih drobtin
- ½ manjše rdeče čebule
- ½ stroka česna
- drobno naribana lupina ½ limone
- 1 žlica drobno nasekljanih listov origana
- 1 srednje veliko jajce
- malo oljčnega olja
- sol
- poper
- koper, ko postrežemo (po želji)
caciki
- 100 g manj mastnega grškega jogurta
- ½ žlice nasekljanega kopra
- 8 manjših grobo narezanih redkvic
- ½ strtega stroka česna
- sok ½ limone
Postopek
V skledo damo meso, drobtine, drobno nasekljano čebulo in česen, limonovo lupino, origano in jajce. Dobro začinimo s soljo in poprom ter z mokrimi rokami oblikujemo 6 polpetov. Če jih ne bomo takoj spekli, jih lahko damo za nekaj časa na hladno.
Pripravimo še caciki tako, da vse sestavine dobro premešamo in začinimo s soljo ter poprom. Ponev z rebrastim dnom močno segrejemo. Polpete premažemo z malo olja in jih na vsaki strani pečemo 2 do 3 minute. Postrežemo s cacikijem.
Nasvet
Sveže krušne drobtine pripravimo tako, da sredico en dan starega kruha sesekljamo v sekljalniku ali s paličnim mešalnikom.