
Sestavine
- 2 piščančja fileja brez kože
- 2 žlički oljčnega olja
- sok 1 limone
- 4 bombice za burgerje
- 3 žlice crème fraîche ali kisle smetane
- 2 trdo kuhani jajci
- 1 glavica romanske solate
- košarica vrtne kreše
- 25 g parmezana
- sol
- poper
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 2 piščančja fileja brez kože
- 2 žlički oljčnega olja
- sok 1 limone
- 4 bombice za burgerje
- 3 žlice crème fraîche ali kisle smetane
- 2 trdo kuhani jajci
- 1 glavica romanske solate
- košarica vrtne kreše
- 25 g parmezana
- sol
- poper
Postopek
Piščančja fileja po dolgem razpolovimo. Pri visoki temperaturi segrejemo rebrasto ponev, dokler ni razbeljena. Medtem ko se segreva, položimo kose fileja med dva lista papirja za peko in jih potolčemo z valjarjem, da jih sploščimo. Odstranimo papir in jih premažemo z oljem.
V rebrasti ponvi spečemo piščančje fileje, da so prepečeni, kar traja približno 10 minut; med peko jih enkrat obrnemo. Prenesemo jih na krožnik, prelijemo z malce limonovega soka, solimo in popramo.
Bombice položimo na rebrasto ponev s prerezano stranjo navzdol in jih rahlo popečemo. Medtem narežemo zeleno solato. Krešo odrežemo s škarjami. V skledici razmešamo crème fraîche ali kislo smetano in preostali limonov sok. Jajci z rezalnikom za trdo kuhana jajca narežemo na rezine. Sestavimo burgerje, tako da med popečeni polovici bombic naložimo meso, jajčne rezine, solato, žlico limonove smetane, krešo in parmezan, nastrgan na oblance.