Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bruskete z rakci

Bruskete z rakci

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Oznake
rakci bruschetta brusketa Bruskete z rakci
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 4 poševno odrezane rezine bagete
  • 1 žlička oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 večji rdeč čili
  • 200 g kraljevskih rakovih repkov
  • sok 1 limone
  • manjši šopek koriandra
  • 2 večji pesti rukole
  • sol
  • poper

Preberite tudi

potica.jpg

Vse skrivnosti za pripravo popolne potice

Čeprav se na prvi pogled morda zdi priprava potice zahtevna, z nekaj preverjenimi triki in dobrimi nasveti lahko uspe prav vsakomur, tudi popolnim začetnikom. Da boste v času velikonočnih praznikov svoje goste razvajali z božansko domačo potico, vam razkrivamo, v čem je skrivnost priprave popolne kraljice praznikov.

Sestavine

  • 4 poševno odrezane rezine bagete
  • 1 žlička oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 večji rdeč čili
  • 200 g kraljevskih rakovih repkov
  • sok 1 limone
  • manjši šopek koriandra
  • 2 večji pesti rukole
  • sol
  • poper

Postopek

1

Česen olupimo in narežemo na tanke rezine. Čili očistimo in narežemo na rezance. Rakove repke po hrbtni strani vzdolžno razrežemo tako, da se pokaže črevo, ki ga odstranimo z nožem. Rezine kruha popečemo in jih shranimo na toplem.

2

V voku segrejemo olje in na njem prepražimo česen in čili, da zadišita. Ogenj povečamo, dodamo rakove repke in pečemo, da postanejo rožnati. Vok odstavimo z ognja, repkom pa dodamo limonov sok in sesekljane koriandrove liste. Začinimo jih s soljo in poprom, mešanico razporedimo po brusketah, posujemo z rukolo in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.