
Bruskete z rakci
Bruskete z rakci

Sestavine
- 4 poševno odrezane rezine bagete
- 1 žlička oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 večji rdeč čili
- 200 g kraljevskih rakovih repkov
- sok 1 limone
- manjši šopek koriandra
- 2 večji pesti rukole
- sol
- poper

'Meal prep' ideje: pripravite obroke za več dni vnaprej!
Je pred vami naporen teden, ko ne bo časa za pripravo hrane? Bi vikend raje preživeli z družino in prijatelji, namesto za štedilnikom? Potem pripravite obroke vnaprej, prihranite čas in izboljšajte svojo prehrano!

Kako pripraviti tradicionalne polnjene paprike
Ko v našo pokrajino vstopi poletje, je v kuhinji čas za polnjene, oziroma 'filane', paprike – domačo jed, ki nas vedno znova spomni na družinska kosila in vonj po babičini kuhinji.

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.
Sestavine
- 4 poševno odrezane rezine bagete
- 1 žlička oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 večji rdeč čili
- 200 g kraljevskih rakovih repkov
- sok 1 limone
- manjši šopek koriandra
- 2 večji pesti rukole
- sol
- poper
Postopek
Česen olupimo in narežemo na tanke rezine. Čili očistimo in narežemo na rezance. Rakove repke po hrbtni strani vzdolžno razrežemo tako, da se pokaže črevo, ki ga odstranimo z nožem. Rezine kruha popečemo in jih shranimo na toplem.
V voku segrejemo olje in na njem prepražimo česen in čili, da zadišita. Ogenj povečamo, dodamo rakove repke in pečemo, da postanejo rožnati. Vok odstavimo z ognja, repkom pa dodamo limonov sok in sesekljane koriandrove liste. Začinimo jih s soljo in poprom, mešanico razporedimo po brusketah, posujemo z rukolo in postrežemo.