Kaj boste skuhali danes?
Bruskete z rakci
Bruskete z rakci
Sestavine
- 4 poševno odrezane rezine bagete
- 1 žlička oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 večji rdeč čili
- 200 g kraljevskih rakovih repkov
- sok 1 limone
- manjši šopek koriandra
- 2 večji pesti rukole
- sol
- poper
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 4 poševno odrezane rezine bagete
- 1 žlička oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 večji rdeč čili
- 200 g kraljevskih rakovih repkov
- sok 1 limone
- manjši šopek koriandra
- 2 večji pesti rukole
- sol
- poper
Postopek
Česen olupimo in narežemo na tanke rezine. Čili očistimo in narežemo na rezance. Rakove repke po hrbtni strani vzdolžno razrežemo tako, da se pokaže črevo, ki ga odstranimo z nožem. Rezine kruha popečemo in jih shranimo na toplem.
V voku segrejemo olje in na njem prepražimo česen in čili, da zadišita. Ogenj povečamo, dodamo rakove repke in pečemo, da postanejo rožnati. Vok odstavimo z ognja, repkom pa dodamo limonov sok in sesekljane koriandrove liste. Začinimo jih s soljo in poprom, mešanico razporedimo po brusketah, posujemo z rukolo in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bučkina pomaka s tahinijem
Piščančja kremna juha
Musaka s krompirjem in mletim mesom
Musaka, kot smo je vajeni od naših babic (ali iz vrtca)