
Brizgani obročki iz kuhanega testa
Ocvrto pecivo popolno za pust
Brizgani obročki iz kuhanega testa
Ocvrto pecivo popolno za pust

Sestavine
- 3 dl mleka
- 20 g masla
- 4–5 jajc
- 180 g moke
- 20 g sladkorja
- ščepec soli
- maščoba za cvrenje

Očistite klapavice kot pravi chef
Čiščenje školjk ni nujno zahtevno. Za vas smo pripravili nekaj preprostih nasvetov, s katerimi boste lahko pripravili odlično morsko kosilo.

Nagradna igra: potegujte se za kuharsko knjigo
Zaupajte nam svojo najljubšo poletno jed in sodelujte v nagradni igri: podarjamo dve kuharski knjigi Poletne slaščice in napitki!

To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.
Sestavine
- 3 dl mleka
- 20 g masla
- 4–5 jajc
- 180 g moke
- 20 g sladkorja
- ščepec soli
- maščoba za cvrenje
Postopek
Iz navedenih sestavin pripravimo testo tako, da mleko z maslom in soljo močno segrejemo, potem pa naenkrat vmešamo moko. Maso mešamo na ognju toliko časa, dokler se ne loči od dna posode.
Ko se testo nekoliko o hladi, postopoma dodajamo jajca in sladkor ter mešamo tako dolgo, da dobimo gladko maso.
Testo polnimo v brizgalno vrečko z velikim zvezdnim nastavkom in ga brizgamo v vročo maščobo v obliki obročkov. Obročke ocvremo na obeh straneh do svetlo rjave barve. Ponev med cvrenjem stresamo, da maščoba poškropi tudi površino obročkov.
Preden brizgano pecivo ponudimo, ga lahko potresemo s sladkorjem v prahu.