
Breskov osvežilni napitek
Osvežilna brezalkoholna pijača – za alkoholno različico ji lahko dodamo kanček breskovega žganja.
Breskov osvežilni napitek
Osvežilna brezalkoholna pijača – za alkoholno različico ji lahko dodamo kanček breskovega žganja.

Sestavine
- 3 limone
- 3 limete
- 6 dl breskovega nektarja
- 6 dl gazirane limonade
- 6 dl sodavice
- nekaj rezin jagod
- pest ledu
- vejice sveže mete

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.

Kako pričarati dinozavrsko zabavo z jagodnim pridihom? Ana Žontar Kristanc ima slasten odgovor!
Rojstni dnevi naših malčkov so več kot le torta in svečke – so nepozabne zgodbe, ki jih pišemo v družbi prijateljev in družine s pisanimi baloni, nasmejanimi obrazi in preprostimi trenutki veselja.
Sestavine
- 3 limone
- 3 limete
- 6 dl breskovega nektarja
- 6 dl gazirane limonade
- 6 dl sodavice
- nekaj rezin jagod
- pest ledu
- vejice sveže mete
Postopek
V velik vrč izcedimo po dve limoni in dve limeti. Preostali limono in limeto operemo in narežemo na tanke rezinice ter dodamo v vrč. Dodamo še pest ledu in prilijemo breskov nektar in limonado. Dodamo rezine jagod in vejice mete ter do vrha nalijemo sodavico.
Nasveti za osvežilne napitke
Napitke lahko okrasimo s svežimi zelišči, sezonskim sadjem in zelenjavo, ki dodajo nekaj okusa in predvsem svežino.
Namesto vode lahko za ledene kocke uporabimo tudi limonado ali sadni sok. Napitke lahko barvno popestrimo s pisanim ledom, ki ga pripravimo tako, da vodo zmešamo s sesekljanimi zelišči (meta, bazilika …). Zanimiv učinek dobimo tudi, če v ledene kocke zamrznemo užitne cvetove ali gozdne sadeže, ki zaplavajo v pijači, ko se ledene kocke raztopijo. Za nasvet, kako pripravimo led s cvetovi, skočite h kuharskim nasvetom.
Led najpreprosteje zdrobimo tako, da ga položimo v čisto plastično ali še bolje platneno vrečko, ki jo zavijemo v brisačo. Postavimo jo na delovno površino in udarjamo z valjarjem.
V kozarce najprej nasujemo led, nato ga prelijemo s pijačo, ki se tako hitreje ohladi, in preprečimo, da bi se prelila čez rob kozarca, ko vanjo damo kocke ledu.
Za zares hladne pijače ohladimo tudi kozarce. Dobro uro pred postrežbo jih postavimo v hladilnik.
Zamrznemo lahko tudi rezine limon in limet.