Kaj boste skuhali danes?
Biftek s poprovo omako in pečenim krompirčkom
Klasika, ki nikoli ne razočara
Biftek s poprovo omako in pečenim krompirčkom
Klasika, ki nikoli ne razočara
Sestavine
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 velika krompirja
- 2 goveja biftka
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 2,5 dl goveje jušne osnove
- 4 zvrhane žlice sladke smetane (goste, s čim več maščobe)
- sol
- poper v zrnu
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 velika krompirja
- 2 goveja biftka
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 2,5 dl goveje jušne osnove
- 4 zvrhane žlice sladke smetane (goste, s čim več maščobe)
- sol
- poper v zrnu
Postopek
Neolupljen krompir narežemo na paličice, malo debelejše kot za pomfrit. Pečico segrejemo na 200 °C. Dve žlici olja damo v pekač in ga v pečici segrejemo. Krompir v slani vodi kuhamo 3 minute, nato ga odcedimo in pustimo nekaj minut, da izpari. Solimo ga, previdno položimo na vroče olje in pečemo 30 do 35 minut, da se hrustljavo in zlato zapeče.
Ko je krompirček skoraj pečen, v ponvi segrejemo preostalo olje. Biftka začinimo z obilo sveže mletega popra in malo soli ter ju na vsaki strani pečemo 2 do 3 minute (odvisno od tega, ali želimo bolj ali manj pečeno meso). Biftka pustimo, da 5 minut počivata, medtem pa pripravimo omako.
Olje, ki nam je ostalo od peke, zlijemo iz ponve in v ponev dodamo kis. Zavremo in prilijemo jušno osnovo ter kuhamo, da polovica tekočine povre. Vmešamo smetano, pokuhamo, da se omaka malo zgosti, in popramo po okusu. Zrezka postrežemo z omako, krompirčkom in grahom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Testenine karbonara z bučkami
Italijani so sicer občutljivi, kadar karbonari dodajamo nove sestavine, a nič zato