
Testenine z artičokami in krešo
Ali lahko testeninam sploh rečemo kdaj ne?
Testenine z artičokami in krešo
Ali lahko testeninam sploh rečemo kdaj ne?

Sestavine
- 100 g vodne kreše
- 280 g vloženih artičok v olju
- 60 g albuminske skute (rikote)
- 220 g linguin ali špagetov
- sol in poper
- oljčno olje za pokapanje

Ta tradicionalna slovenska jed je boljša od vsake kurje župce
Kokošji žgvacet je istrska jed, ki navdušuje z bogatim okusom. Najboljši je, kadar ga pripravimo iz domače perutnine ter postrežemo s fuži, polento ali njoki.

Kako sterilizirati kozarce za vlaganje: preprosto, varno in učinkovito
Ne dopustite, da bi bil vaš trud zaman. Pri vlaganju sezonskega sadja in zelenjave je čistoča ključna, zato je kozarce in pokrovčke treba skrbno sterilizirati.

Kulinarični hit leta: Lazanja, ki jo boste kuhali znova in znova
Lazanja je kraljica italijanske kuhinje, ki ne razočara. A priznajmo si: priprava klasične lazanje je projekt. Ravno zato gre naslednjemu trendu tako dobro.
Sestavine
- 100 g vodne kreše
- 280 g vloženih artičok v olju
- 60 g albuminske skute (rikote)
- 220 g linguin ali špagetov
- sol in poper
- oljčno olje za pokapanje
Postopek
Vodno krešo, tri četrtine artičok, skuto in 3 žlice olja iz kozarca z artičokami zmeljemo v multipraktiku ter solimo in popramo po okusu.
V velikem loncu zavremo osoljeno vodo in v njej po navodilih na zavitku skuhamo testenine, da so še čvrste na ugriz. Odcedimo jih in malo vode od kuhanja prihranimo. Pomešamo jih s pestom iz vodne kreše in artičok, s preostalimi artičokami in malo prihranjene vode od kuhanja. Pokapamo z malo oljčnega olja in na jed nameljemo črni poper.