© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Testenine z artičokami in krešo

Ali lahko testeninam sploh rečemo kdaj ne?

Testenine z artičokami in krešo

Ali lahko testeninam sploh rečemo kdaj ne?

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Testenine z artičokami in krešo

Sestavine

  • 100 g vodne kreše
  • 280 g vloženih artičok v olju
  • 60 g albuminske skute (rikote)
  • 220 g linguin ali špagetov
  • sol in poper
  • oljčno olje za pokapanje
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 100 g vodne kreše
  • 280 g vloženih artičok v olju
  • 60 g albuminske skute (rikote)
  • 220 g linguin ali špagetov
  • sol in poper
  • oljčno olje za pokapanje

Postopek

1

Vodno krešo, tri četrtine artičok, skuto in 3 žlice olja iz kozarca z artičokami zmeljemo v multipraktiku ter solimo in popramo po okusu.

2

V velikem loncu zavremo osoljeno vodo in v njej po navodilih na zavitku skuhamo testenine, da so še čvrste na ugriz. Odcedimo jih in malo vode od kuhanja prihranimo. Pomešamo jih s pestom iz vodne kreše in artičok, s preostalimi artičokami in malo prihranjene vode od kuhanja. Pokapamo z malo oljčnega olja in na jed nameljemo črni poper.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.