
Testenine z artičokami in krešo
Ali lahko testeninam sploh rečemo kdaj ne?
Testenine z artičokami in krešo
Ali lahko testeninam sploh rečemo kdaj ne?

Sestavine
- 100 g vodne kreše
- 280 g vloženih artičok v olju
- 60 g albuminske skute (rikote)
- 220 g linguin ali špagetov
- sol in poper
- oljčno olje za pokapanje

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.

Mira Semič: Lahko smo ponosni na slovensko hrano in vina
Izjemna ženska, uživačka po srcu in duši ter vrhunska sommelierka.3., najvišje stopnje.
Sestavine
- 100 g vodne kreše
- 280 g vloženih artičok v olju
- 60 g albuminske skute (rikote)
- 220 g linguin ali špagetov
- sol in poper
- oljčno olje za pokapanje
Postopek
Vodno krešo, tri četrtine artičok, skuto in 3 žlice olja iz kozarca z artičokami zmeljemo v multipraktiku ter solimo in popramo po okusu.
V velikem loncu zavremo osoljeno vodo in v njej po navodilih na zavitku skuhamo testenine, da so še čvrste na ugriz. Odcedimo jih in malo vode od kuhanja prihranimo. Pomešamo jih s pestom iz vodne kreše in artičok, s preostalimi artičokami in malo prihranjene vode od kuhanja. Pokapamo z malo oljčnega olja in na jed nameljemo črni poper.