Lokalno.si
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Potuj z jezikom ... po Posavju


Urška Ribič, Janja Horvatič, Vesna Tošič, Barbara Stipič in Nina Župevc, 4. Aa
31. 5. 2013, 11.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

etrs_001.jpg
Arhiv Lokalno.si
etrs-001
etrs_005.jpg
Arhiv Lokalno.si

Dijakinje 4. Ae oddelka Ekonomske in trgovske šole Brežice smo se 24. aprila udeležile tekmovanja Več znanja za več turizma v Novi Gorici. Naše delo se je pričelo s seminarsko nalogo v kateri smo združile znanje vseh 4. let. Delo je budno spremljala naša mentorica, prof. Elena Mlakar, ki nam je s svojim znanjem svetovala in z nami ustvarila kvalitetno nalogo. V njo smo vključile različne raziskave in ankete med svojimi vrstniki in ciljnimi strankami. Na ankete so nam odgovarjali tudi vrstniki iz tujine, ki so bili z našo šolo vključeni v različne projekte. S svojimi nasveti in znanjem nam je veliko pomagal g. Srečko Kunst, lastnik gostilne Šempeter. V sodelovanju z njim smo pripravile zanimiv spoznavni večer za goste iz tujine z okusno hrano. Nadaljevale smo s pripravami za turistično tržnico: pripraviti smo morale reklamni material, si izmisliti animacijski program, razdeliti različne zadolžitve, …

Letošnji naslov tržnice se je glasil Potuj z jezikom. Svojim vrstnikom smo želele predstaviti tradicionalno hrano, ki je značilna za Posavje in našo domačo okolico v finger food izvedbi. Ideja, ki pri nas še ni tako razširjena, se nam je zdela odlična možnost, da bi naš projekt dejansko lahko zaživel. V to smo morale prepričati tudi ocenjevalce, ki so na tržnici budno spremljali naše delo. V Novo Gorico smo prišle zgodaj in začele s postavitvijo naše stojnice, ki je morala biti atraktivna. Ob 11:00 se je svečana otvoritev začela. Vsako polno uro smo imele na voljo drugo tradicionalno hrano v finger food izvedbi. Od Kranjske klobase, domačega kruha, Bizeljskega kolača, Kopuna v omaki z njoki, Kozjanske potice, domačega soka in sadja za osvežitev. Naši obiskovalci so radi poskusili naše jedi in sodelovali v animacijskem programu. Mlajši so lahko izdelovali kuharske kapice z našim logotipom, starejši so se slikali s posebnim okvirjem, (slike smo objavile na naši fb strani Za prste obliznit), najstarejše pa je predvsem zanimala priprava dobrot. Zelo radi so poklepetali z nami, primanjkovalo ni niti navdušenih Italijanov, Nemcev, Srbov in Čehov.

Celotno delo na tržnici je potekalo nemoteno in sproščeno. V veliko pomoč nam je bila tudi profesorica Deja Avsec. Spoznale smo veliko novih prijateljev in poskusile različne dobrote drugih tekmovalcev. Za zaključek smo poleg novih izkušenj, dobile še srebrno priznanje, ki se je pridružilo lanskoletnemu zlatemu. Na tem mestu bi se rade zahvalile naši mentorici, ki nas je spodbujala, naši šoli, staršem, znancem in g. Srečku Kunstu za pomoč pri pripravi odličnih dobrot. Verjamemo, da nam bodo vsa pridobljena znanja in nova poznanstva še kdaj prišla prav.

cloud-rain

Trenutno

8 °C

Deževno

nedelja, 16. 3

Deževno

5 / 10 °C cloud-rain

ponedeljek, 17. 3

Deževno

-1 / 8 °C cloud-rain

torek, 18. 3

Jasno

-3 / 5 °C sun-bright

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.