
Zvitki s sirom brie in brusnicami
Zvitki s sirom brie in brusnicami

Sestavine
- 12 listov vlečenega testa
- 100 g stopljenega masla
- 250 g sira brie
- 18 žličk brusničnega džema
- 50 g nasekljanih orehov
- malo makovih semen

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 12 listov vlečenega testa
- 100 g stopljenega masla
- 250 g sira brie
- 18 žličk brusničnega džema
- 50 g nasekljanih orehov
- malo makovih semen
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Dva lista vlečenega testa položimo enega na drugega. Daljši rob naj bo obrnjen proti nam. Rob premažemo z malo stopljenega masla. Brie narežemo na 18 koščkov. 3 koščke v razmikih položimo vzdolž spodnjega roba testa. Na vsak košček damo po eno žličko brusnic in ga posipamo z malo nasekljanih orehov.
Testo od roba zvijemo in narežemo na tri dele. Stranske konce zvijemo, da zvitke zapremo. Zvitke premažemo z maslom in posujemo z makovimi semeni. Postopek ponovimo s preostalimi sestavinami. Zvitke pečemo 10 minut. (Surove lahko tudi pokrijemo s folijo, jih največ en dan hranimo v hladilniku in spečemo tik pred postrežbo.)