
Zvitki s sirom brie in brusnicami
Zvitki s sirom brie in brusnicami

Sestavine
- 12 listov vlečenega testa
- 100 g stopljenega masla
- 250 g sira brie
- 18 žličk brusničnega džema
- 50 g nasekljanih orehov
- malo makovih semen

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.
Sestavine
- 12 listov vlečenega testa
- 100 g stopljenega masla
- 250 g sira brie
- 18 žličk brusničnega džema
- 50 g nasekljanih orehov
- malo makovih semen
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Dva lista vlečenega testa položimo enega na drugega. Daljši rob naj bo obrnjen proti nam. Rob premažemo z malo stopljenega masla. Brie narežemo na 18 koščkov. 3 koščke v razmikih položimo vzdolž spodnjega roba testa. Na vsak košček damo po eno žličko brusnic in ga posipamo z malo nasekljanih orehov.
Testo od roba zvijemo in narežemo na tri dele. Stranske konce zvijemo, da zvitke zapremo. Zvitke premažemo z maslom in posujemo z makovimi semeni. Postopek ponovimo s preostalimi sestavinami. Zvitke pečemo 10 minut. (Surove lahko tudi pokrijemo s folijo, jih največ en dan hranimo v hladilniku in spečemo tik pred postrežbo.)