Kaj boste skuhali danes?
Čokoladni makroni
Čeprav ta recept zahteva malo več spretnosti, je ves trud poplačan v trenutku, ko ugriznemo v majhen, a popoln čokoladni makron.
Čokoladni makroni
Čeprav ta recept zahteva malo več spretnosti, je ves trud poplačan v trenutku, ko ugriznemo v majhen, a popoln čokoladni makron.
Sestavine
testo
- 125 g sladkorja v prahu
- 1 žlica kakava v prahu
- 100 g mletih mandljev
- 2 beljaka srednje velikih jajc
- čokoladni ali lešnikov namaz za nadev
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
testo
- 125 g sladkorja v prahu
- 1 žlica kakava v prahu
- 100 g mletih mandljev
- 2 beljaka srednje velikih jajc
- čokoladni ali lešnikov namaz za nadev
Postopek
Velik nizek pekač obložimo s papirjem za peko. V skledo presejemo sladkor in kakav ter dodamo še presejane mlete mandlje. Beljake stepemo v trd sneg, ki ga z lopatko počasi in previdno vmešamo v suhe sestavine.
Z maso napolnimo dresirno vrečko z gladkim nastavkom ali navadno kuhinjsko vrečko za zamrzovanje in ji odrežemo vogalček. Na papir za peko nabrizgamo kupčke premera 2 do 2,5 cm. Pazimo, da je med njimi dovolj prostora.
Z mokro konico prsta kupčke poravnamo in jih pustimo počivati 15 minut, da se malo posušijo. Medtem pečico segrejemo na 220 °C. Pred peko temperaturo zmanjšamo na 180 °C in piškote pečemo 13 minut, da so na dotik čvrsti in jih z lahkoto odluščimo s papirja za peko.
Ohladimo jih na papirju za peko, nato jih lahko v nepredušno zaprti posodi hranimo največ en teden. Na polovico piškotov damo po žličko nadeva in jih sestavimo s preostalo polovico piškotov.
Nasvet
Mandlji morajo biti zelo drobno zmleti, nato jih je treba presejati in ostanek na situ zavreči. Za čim bolj penast sneg naj bodo beljaki sobne temperature.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščanec v polentini skorjici in koruzni kruhki
Losos z gorčico in zelenjava iz pečice s smetanovim hrenom
Kosilo, ki ne zahteva veliko dela, le čakanje da se speče!