© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni makroni

Čeprav ta recept zahteva malo več spretnosti, je ves trud poplačan v trenutku, ko ugriznemo v majhen, a popoln čokoladni makron.

Čokoladni makroni

Čeprav ta recept zahteva malo več spretnosti, je ves trud poplačan v trenutku, ko ugriznemo v majhen, a popoln čokoladni makron.

Čas priprave 45 min + počivanje testa
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 20 makronov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
GF 0210 Lo fat chocolate indulgence

Sestavine

testo

  • 125 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 100 g mletih mandljev
  • 2 beljaka srednje velikih jajc
  • čokoladni ali lešnikov namaz za nadev
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

testo

  • 125 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 100 g mletih mandljev
  • 2 beljaka srednje velikih jajc
  • čokoladni ali lešnikov namaz za nadev

Postopek

1

Velik nizek pekač obložimo s papirjem za peko. V skledo presejemo sladkor in kakav ter dodamo še presejane mlete mandlje. Beljake stepemo v trd sneg, ki ga z lopatko počasi in previdno vmešamo v suhe sestavine.

2

Z maso napolnimo dresirno vrečko z gladkim nastavkom ali navadno kuhinjsko vrečko za zamrzovanje in ji odrežemo vogalček. Na papir za peko nabrizgamo kupčke premera 2 do 2,5 cm. Pazimo, da je med njimi dovolj prostora.

3

Z mokro konico prsta kupčke poravnamo in jih pustimo počivati 15 minut, da se malo posušijo. Medtem pečico segrejemo na 220 °C. Pred peko temperaturo zmanjšamo na 180 °C in piškote pečemo 13 minut, da so na dotik čvrsti in jih z lahkoto odluščimo s papirja za peko.

4

Ohladimo jih na papirju za peko, nato jih lahko v nepredušno zaprti posodi hranimo največ en teden. Na polovico piškotov damo po žličko nadeva in jih sestavimo s preostalo polovico piškotov.

Nasvet

Mandlji morajo biti zelo drobno zmleti, nato jih je treba presejati in ostanek na situ zavreči. Za čim bolj penast sneg naj bodo beljaki sobne temperature.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.