
Kaj boste skuhali danes?
Zimska pica Etna
Zimska pica Etna

Sestavine
- testo, vzhajano z bigo
- 1 mala zajemalka paradižnikove omake
- 80 g mocarele
- 50 g pora
- 50 g dimljene vratovine
- koren hrena, po okusu

Puhast posladek, ki navduši na prvi pogled
Za pozen zajtrk ali popoldanski 'pocartek' si bomo tokrat privoščili dutch baby – ponvičnik, ki ga spečemo v litoželezni ponvi ali ognjevarnem pekaču.

5 idej za okusno kosilo iz pečice
Ko ni časa ali volje, da bi stali za štedilnikom, na pomoč lahko priskoči pečica in pripravi odlično kosilo, ki prepriča tudi najbolj zahtevne gurmane.

Navdušujoče jedi z žara: ko poletje sreča jesen
Na žaru odlično pripravimo še kaj drugega kot zgolj klasiko.
Sestavine
- testo, vzhajano z bigo
- 1 mala zajemalka paradižnikove omake
- 80 g mocarele
- 50 g pora
- 50 g dimljene vratovine
- koren hrena, po okusu
Postopek
Testo pripravimo po receptu. Z rokami ga raztegnemo v krog in premažemo s paradižnikovo omako. Obložimo ga z mocarelo, na rezine narezanim porom in dimljeno vratovino. Pico pečemo 10 minut na 250 ° C oz. toliko časa, da testo postane ob robu hrustljavo. Na pečeno pico naribamo svež hren in še vročo ponudimo.

Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Govedina po tajsko
Flambiran piščanec s šparglji
Piščanca smo popekli in zalili s konjakom ter ga postregli v smetani, s pehtranom in svežimi šparglji.
Testenine z vongolami
Malce ekstravagantno razpoloženi smo jim dodali nasekljan svež čili.
Piščanec in zelenjava iz cvrtnika na vroči zrak
Ste že spoznali vse prednosti cvrtnika na vroči zrak?