Kaj boste skuhali danes?
Zimska pica Etna
Zimska pica Etna
Sestavine
- testo, vzhajano z bigo
- 1 mala zajemalka paradižnikove omake
- 80 g mocarele
- 50 g pora
- 50 g dimljene vratovine
- koren hrena, po okusu
Obeležite svetovni dan testenin s temi slastnimi recepti
Življenje je preplet čarovnije in testenin, je dejal italijanski režiser Federico Fellini. Svetovni dan testenin, ki ga praznujemo 25. oktobra, slavi prav to miselnost.
Sočna pica rolada iz vlečenega testa, ki jo boste naravnost oboževali
Preprosta in okusna pica rolada iz listnatega testa s šunko, sirom in gobami. Hrustljava zunaj, mehka znotraj, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Chef David Vračko: Amaterjem vstop prepovedan
To piše na vhodu restavracije mariborskega chefa Davida Vračka. In ta napis ne straši – le napove, da vstopaš v svet, kjer veljajo drugačna pravila.
Sestavine
- testo, vzhajano z bigo
- 1 mala zajemalka paradižnikove omake
- 80 g mocarele
- 50 g pora
- 50 g dimljene vratovine
- koren hrena, po okusu
Postopek
Testo pripravimo po receptu. Z rokami ga raztegnemo v krog in premažemo s paradižnikovo omako. Obložimo ga z mocarelo, na rezine narezanim porom in dimljeno vratovino. Pico pečemo 10 minut na 250 ° C oz. toliko časa, da testo postane ob robu hrustljavo. Na pečeno pico naribamo svež hren in še vročo ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mehiška paradižnikova solata pico de gallo
Klasična mehiška solata je odlična za fajite in priloga steakom z žara
Brancinov file z mandljevo oblogo in žafranovo omako
Tudi mandlji in brancin tvorijo dobro kombinacijo!
Svedrčki z radičem, artičokami in slanino
Ti svedrčki so super ideja za kosilo v službi.
Goveji zrezki z omako iz kozjega sira
Ta omaka iz kozjega sira je kremasta in se lepo prilega zrezku.