
Zeljnata solata
Zeljnata solata

Sestavine
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 žlička semen črne gorčice
- 1 žlička semen kumina (orientalske kumine)
- ½ glave belega zelja
- 1 rdeča čebula
- 1 zelen čili (po želji)
- sok ½ limone
- velik ščep soli

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 žlička semen črne gorčice
- 1 žlička semen kumina (orientalske kumine)
- ½ glave belega zelja
- 1 rdeča čebula
- 1 zelen čili (po želji)
- sok ½ limone
- velik ščep soli
Postopek
V ponvi segrejemo olje in na njem popražimo gorčična in kuminova semena, da zacvrčijo in začnejo pokati, nato odstavimo.
Zelje tanko narežemo ali grobo naribamo, čebulo narežemo na lističe, čili sesekljamo. Vse sestavine zmešamo v veliki skledi in postrežemo. (Solato lahko pripravimo že dan prej in jo shranimo v hladilniku.)
Nasvet
Zeljno solato lahko postrežemo kot prilogo k piščančjemu nabodalu po indijsko.