Kaj boste skuhali danes?
Zelenjavni narastek s sirom
Zelenjavni narastek s sirom
Sestavine
- 50 g masla
- 50 g moke
- 2 žlički gorčice v prahu
- 6 dl mleka
- 200 g poltrdega sira
- 2 velika krompirja
- 1 glava brokolija
- 200 g zamrznjenega graha
- majhen šopek drobnjaka
- 1 glava cvetače
Praznična peka: katere piškote lahko pripravite že novembra
Praznični čas bo vsak čas tu. Pričakajte ga z domačimi piškoti, a brez nepotrebnega stresa.
Priljubljena jed, ki jo boste pripravljali znova in znova
Recept za paprikaš je eden tistih, ki ga mora vsak shraniti v svojo knjižico receptov. Najboljši bo, če mu bomo dodali obilo kakovostne mlete sladke paprike.
Pražen brstični ohrovt, ki prepriča tudi tiste, ki ga sicer ne marajo
Zadnje čase nas navdušuje pražen brstični ohrovt. V različici s pistacijami in granatnim jabolkom, pa ni le okusen, ampak tudi tako čudovito bravit!
Sestavine
- 50 g masla
- 50 g moke
- 2 žlički gorčice v prahu
- 6 dl mleka
- 200 g poltrdega sira
- 2 velika krompirja
- 1 glava brokolija
- 200 g zamrznjenega graha
- majhen šopek drobnjaka
- 1 glava cvetače
Postopek
Sir naribamo. Krompir operemo, olupimo in narežemo na kolobarje. Brokoli in cvetačo očistimo in narežemo na cvetove. V ponvi stopimo maslo in na njem kakšno minuto pražimo moko in gorčico v prahu. Postopoma prilivamo mleko in neprestano mešamo, da se ne naredijo grudice. Kuhamo in mešamo, da nastane gost bešamel, odstranimo ga z ognja in omaki primešamo pest sira.
Pečico segrejemo na 220 °C. Krompir 5 minut kuhamo v vreli vodi, nato mu dodamo še brokoli in cvetačo ter kuhamo še 3 minute. Nazadnje dodamo še grah in ga kuhamo eno minuto. Vso zelenjavo dobro odcedimo, nekaj krompirja prihranimo, preostalo zelenjavo pa skupaj s sesekljanim drobnjakom zmešamo s pripravljeno omako. Vse skupaj stresemo v nepregoren pekač, po vrhu razporedimo krompirjeve rezine in posujemo s preostalim sirom. Pečemo približno 20 do 25 minut, da nastane hrustljava skorja zlate barve. Še toplo postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dišeča juha s piščancem in lečo
Dišeča juha s piščancem, ki vas bo pogrela v času prehladov
Pečena orada s katalonsko solato (salso romesco)
Brezglutensko testo za pico
Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!
Telečji zrezki s pršutom in žajbljem
Saltimbocca je še ena od slastnih italijanskih klasik