© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Zelenjavni narastek s sirom

Zelenjavni narastek s sirom

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
green garden veg pie

Sestavine

  • 50 g masla
  • 50 g moke
  • 2 žlički gorčice v prahu
  • 6 dl mleka
  • 200 g poltrdega sira
  • 2 velika krompirja
  • 1 glava brokolija
  • 200 g zamrznjenega graha
  • majhen šopek drobnjaka
  • 1 glava cvetače

Sestavine

  • 50 g masla
  • 50 g moke
  • 2 žlički gorčice v prahu
  • 6 dl mleka
  • 200 g poltrdega sira
  • 2 velika krompirja
  • 1 glava brokolija
  • 200 g zamrznjenega graha
  • majhen šopek drobnjaka
  • 1 glava cvetače

Postopek

1

Sir naribamo. Krompir operemo, olupimo in narežemo na kolobarje. Brokoli in cvetačo očistimo in narežemo na cvetove. V ponvi stopimo maslo in na njem kakšno minuto pražimo moko in gorčico v prahu. Postopoma prilivamo mleko in neprestano mešamo, da se ne naredijo grudice. Kuhamo in mešamo, da nastane gost bešamel, odstranimo ga z ognja in omaki primešamo pest sira.

2

Pečico segrejemo na 220 °C. Krompir 5 minut kuhamo v vreli vodi, nato mu dodamo še brokoli in cvetačo ter kuhamo še 3 minute. Nazadnje dodamo še grah in ga kuhamo eno minuto. Vso zelenjavo dobro odcedimo, nekaj krompirja prihranimo, preostalo zelenjavo pa skupaj s sesekljanim drobnjakom zmešamo s pripravljeno omako. Vse skupaj stresemo v nepregoren pekač, po vrhu razporedimo krompirjeve rezine in posujemo s preostalim sirom. Pečemo približno 20 do 25 minut, da nastane hrustljava skorja zlate barve. Še toplo postrežemo.

Priljubljeni recepti

Dišeča juha s piščancem in lečo

Dišeča juha s piščancem, ki vas bo pogrela v času prehladov

45 min
Enostavno

Brezglutensko testo za pico

Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!

2 h 30 min
Enostavno

Telečji zrezki s pršutom in žajbljem

Saltimbocca je še ena od slastnih italijanskih klasik

25 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.