© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pirina solata z zelenjavo in grozdjem

Pisana jesenska žitna solata

Pirina solata z zelenjavo in grozdjem

Pisana jesenska žitna solata

Čas priprave 40 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pearled spelt salad with peas and gooseberriesjust for twoweekend

Sestavine

  • ½ čebule
  • ½ velikega stebla zelene
  • 1 korenček
  • 50 g pire
  • ¼ gomolja koromača
  • pest graha
  • pest mešanih solatnih listov
  • 2 paradižnika
  • pest belih grozdnih jagod
  • sol
  • repično olje za pokapanje
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • ½ čebule
  • ½ velikega stebla zelene
  • 1 korenček
  • 50 g pire
  • ¼ gomolja koromača
  • pest graha
  • pest mešanih solatnih listov
  • 2 paradižnika
  • pest belih grozdnih jagod
  • sol
  • repično olje za pokapanje

Postopek

1

Čebulo olupimo, korenček ostrgamo. Čebulo, korenček in zeleno drobno sesekljamo in damo v kozico z 2 dl vode. Zavremo in kuhljamo 15 minut, nato dodamo piro. Posodo pokrijemo in kuhljamo še 10 minut.

2

Medtem očistimo koromač in ga narežemo na rezine, zelene lističe pa prihranimo. Rezine koromača dodamo piri in kuhamo še 10 minut. Zadnjih 5 minut dodamo še grah. Preverimo, če je pira kuhana. Biti mora mehka, vendar še vedno malo al dente. Jed solimo, premešamo in nato odcedimo. Kuhano piro in zelenjavo postavimo v hladilnik, da se eno uro ohlajata.

3

Paradižnik narežemo na krhlje, grozdne jagode razpolovimo. Solatne liste operemo in posušimo. Postrežemo tako, da na krožnika damo solato in nanjo razporedimo piro z zelenjavo. Okrasimo s paradižnikom, grozdjem in lističi koromača. Na koncu solato pokapljamo z repičnim oljem in postrežemo.

Nasvet

V solati lahko namesto belega grozdja uporabimo tudi kosmulje.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.