
Pirina solata z zelenjavo in grozdjem
Pisana jesenska žitna solata
Pirina solata z zelenjavo in grozdjem
Pisana jesenska žitna solata

Sestavine
- ½ čebule
- ½ velikega stebla zelene
- 1 korenček
- 50 g pire
- ¼ gomolja koromača
- pest graha
- pest mešanih solatnih listov
- 2 paradižnika
- pest belih grozdnih jagod
- sol
- repično olje za pokapanje

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- ½ čebule
- ½ velikega stebla zelene
- 1 korenček
- 50 g pire
- ¼ gomolja koromača
- pest graha
- pest mešanih solatnih listov
- 2 paradižnika
- pest belih grozdnih jagod
- sol
- repično olje za pokapanje
Postopek
Čebulo olupimo, korenček ostrgamo. Čebulo, korenček in zeleno drobno sesekljamo in damo v kozico z 2 dl vode. Zavremo in kuhljamo 15 minut, nato dodamo piro. Posodo pokrijemo in kuhljamo še 10 minut.
Medtem očistimo koromač in ga narežemo na rezine, zelene lističe pa prihranimo. Rezine koromača dodamo piri in kuhamo še 10 minut. Zadnjih 5 minut dodamo še grah. Preverimo, če je pira kuhana. Biti mora mehka, vendar še vedno malo al dente. Jed solimo, premešamo in nato odcedimo. Kuhano piro in zelenjavo postavimo v hladilnik, da se eno uro ohlajata.
Paradižnik narežemo na krhlje, grozdne jagode razpolovimo. Solatne liste operemo in posušimo. Postrežemo tako, da na krožnika damo solato in nanjo razporedimo piro z zelenjavo. Okrasimo s paradižnikom, grozdjem in lističi koromača. Na koncu solato pokapljamo z repičnim oljem in postrežemo.
Nasvet
V solati lahko namesto belega grozdja uporabimo tudi kosmulje.