© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Florentinska pica s špinačo

Pica z inčuni.

Florentinska pica s špinačo

Pica z inčuni.

Čas priprave 1 h + vzhajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 2 pici
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
florentine dairy-free pizza healthy

Sestavine

testo

  • 350 g ostre bele moke
  • 1 zavitek suhega kvasa
  • 1 žlička soli
  • 2,7 dl mlačne vode
  • olje za premaz

paradižnikova omaka

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 400 g sesekljanega paradižnika
  • ½ žličke sladkorja
  • sol
  • poper

obloga

  • 350 g zamrznjene ali sveže špinače
  • po želji: fileji sardonov (inčunov), olive, kapre, salama, pečene paprike …
  • oljčno olje za pokapanje
  • 2 jajci
  • pest rukole in listi bazilike
  • nekaj kapljic olja in limonovega soka
  • 1 žlica zdroba za pekač
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

testo

  • 350 g ostre bele moke
  • 1 zavitek suhega kvasa
  • 1 žlička soli
  • 2,7 dl mlačne vode
  • olje za premaz

paradižnikova omaka

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 400 g sesekljanega paradižnika
  • ½ žličke sladkorja
  • sol
  • poper

obloga

  • 350 g zamrznjene ali sveže špinače
  • po želji: fileji sardonov (inčunov), olive, kapre, salama, pečene paprike …
  • oljčno olje za pokapanje
  • 2 jajci
  • pest rukole in listi bazilike
  • nekaj kapljic olja in limonovega soka
  • 1 žlica zdroba za pekač

Postopek

1

Moko presejemo v posodo kuhinjskega strojčka in vmešamo sol in kvas. Dolijemo mlačno vodo in mešamo najprej na nizkih obratih, da se sestavine povežejo v mehko testo, nato povečamo hitrost mešanja in testo gnetemo 5 do 6 minut. Preložimo ga v skledo, rahlo premazano z oljem, pokrijemo in pustimo na toplem, da podvoji volumen.

2

Zamrznjeno špinačo odtajamo, svežo blanširamo. Špinačo dobro odcedimo. Pripravimo še omako. Česen olupimo in narežemo na rezine. Na segretem olju nekaj sekund pražimo česen, dodamo paradižnik, solimo in popramo, dodamo še sladkor in kuhamo 5 minut, da se omaka zgosti.

3

Pečico segrejemo na 220 °C. Testo razpolovimo in na pomokani delovni površini hitro pregnetemo. Vsako polovico čim tanjše razvaljamo ali raztegnemo z dlanmi. Položimo ju na pekač, ki smo ga potresli z zdrobom. Paradižnikovo omako razdelimo na obe pici in jo raztegnemo skoraj do roba.

4

Pici obložimo s špinačo in z drugimi sestavinami za oblogo ter pokapljamo z malo olja. Pekač postavimo v pečico in pečemo 5 minut, nato ga vzamemo iz pečice in na vsako pico ubijemo jajce. Pečemo še 10 minut, da se testo speče. Rukolo in baziliko pokapljamo z nekaj kapljicami olja in limonovega soka in ju potresemo po pečeni florentinski pici.

Priljubljeni recepti

Kvinojina solata z brokolijem in jajcem

Kvinojina solata za dnevni vnos pozitivne energije

20 min
Enostavno

Makroni s čokolado in malinami

Fina mojstrovina, ki si jo je izmislil kuhar Katarine Medičejske

50 min
Srednje zahtevno

Drobljenec z jagodami in rabarbaro

Imate poln vrt jagod in rabarbare? Pripravite prikupno rožnato sladico s hrustljavim posipom in jo ponudite toplo z vaniljevim sladoledom.

50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.