Kaj boste skuhali danes?
Začinjeni ocvrtki iz sladkega krompirja po indijsko
Hrustljav krompirjev prigrizek z eksotičnim pridihom
Začinjeni ocvrtki iz sladkega krompirja po indijsko
Hrustljav krompirjev prigrizek z eksotičnim pridihom
Sestavine
- 800 g sladkega krompirja
- 4 cm dolg kos ingverja
- prgišče koriandra
- 1⁄2 žličke grobo mletega črnega popra
- 1⁄4 žličke sušenih čilijevih kosmičev (ali malo več za pikantnejši okus)
- 1 1⁄2 žličke grobo mletih semen kumina (orientalske kumine)
- 2 žlici koruznega škroba
- 100 g krušnih drobtin
- sol
- rastlinsko olje za cvrenje
solata kačumber
- 1 srednje velik paradižnik
- 1⁄2 kumare
- 1 majhna zelena paprika
- 1 majhna rdeča čebula
- sok 1⁄2 limete
- morska sol
- prgišče narezanega koriandra
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
- 800 g sladkega krompirja
- 4 cm dolg kos ingverja
- prgišče koriandra
- 1⁄2 žličke grobo mletega črnega popra
- 1⁄4 žličke sušenih čilijevih kosmičev (ali malo več za pikantnejši okus)
- 1 1⁄2 žličke grobo mletih semen kumina (orientalske kumine)
- 2 žlici koruznega škroba
- 100 g krušnih drobtin
- sol
- rastlinsko olje za cvrenje
solata kačumber
- 1 srednje velik paradižnik
- 1⁄2 kumare
- 1 majhna zelena paprika
- 1 majhna rdeča čebula
- sok 1⁄2 limete
- morska sol
- prgišče narezanega koriandra
Postopek
Najprej pripravimo solato kačumber. Paradižnik, kumaro, papriko in čebulo narežemo na majhne koščke. Stresemo jih v skledo in premešamo z limetinim sokom, obilnim ščepom soli ter koriandrom.
Pečico segrejemo na 190 °C (ali na 170 °C z ventilacijo). Sladki krompir po vsej površini prebodemo z vilicami in ga pečemo 40 do 45 minut oziroma dokler se ne zmehča. Medtem grobo nastrgamo ingver.
Pečen krompir pustimo, da se nekoliko ohladi, nato pa ga prerežemo na pol in notranjost izdolbemo v večjo skledo. Dodamo ingver, koriander, poper, čili, kumin in koruzni škrob ter vse skupaj pregnetemo. Maso še malce posolimo in jo razdelimo na 20 polpetkov. Vsakega povaljamo v krušnih drobtinah in nekoliko potapkamo, da se ga bolje oprimejo. Nato damo polpetke za 20 minut v hladilnik.
V teflonski ponvi pri zmerni temperaturi segrejemo žlico olja. Krompirjeve polpetke v več zaporednih porcijah pražimo 3 do 4 minute na vsaki strani, dokler ne dobijo zlato rjave, hrustljave skorjice. Postrežemo jih s solato kačumber.
Kačumber
je indijska solata iz paradižnika, kumar, čebule, limonovega ali limetinega soka in čilija, lahko pa ji dodamo še zeleno papriko in druge začimbe.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Robidov kolač z jabolkom in mandlji
Krompirjeva solata s slanino in čebulo
Tokrat bomo krompir spekli na žaru, potem pa posuli s hrustljavimi kockami slanine in svežimi zelišči
Enolončnica iz školjk in kozic
Nadevana mocarela v pršutovem ovoju
Mocarela, paradižnik in pršut - sestavine za popolno jed